Ruský lidový lék na posílení imunity, který ochrání před mnoha nemocemi. Poradila mi ho máma
Každému je známo, že slanina je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zvýšit imunitu člověka. Kyselina arachidonová, kterou slanina obsahuje, pomáhá našemu tělu bojovat proti virovým a bakteriálním onemocněním.
Není na tom nic neobvyklého, pokud se slaninka konzumuje společně s cibulí. Navíc se ukázalo, že tyto dvě ingredience představují “skladiště” vitamínů. Obyčejná cibule obsahuje až 36 prvků periodické tabulky! Slanina a cibule je skvělá kombinace, ale lékaři k ním doporučují ještě něco – trochu alkoholu.
Faktem je, že alkohol při proudění v těle roztahuje cévy a živočišné tuky nacházející se ve slanině, odpovídají za redukci svalové tkáně vnitřních orgánů. Dohromady tyto produkty přispívají ke správnému fungování kardiovaskulárního systému. Co se týče alkoholu, nejlepší volbou je kvalitní koňak nebo brandy.
Připravili jsme pro vás skvělý recept na přípravu slaniny. Neváhejte a uvidíte, že nic lepšího jste ještě nejedli!
Ingredience
- 1,5 kg slaniny
- 1 ČL soli
- 0,25 lžičky pepře
- 1 lžičku koření na maso
- 4 stroužky česneku
Postup
- Slaninu si nakrájejte na menší kousky a česnek prolisujte.
- Slaninu důkladně potřete kořením, solí a česnekem.
- Každý kus slaniny zabalte do sáčku, vypusťte vzduch a zavažte.
- Slaninu vložte do hlubokého hrnce se studenou vodou. Položte ho na plamen a přiveďte k varu. Po dosažení bodu varu nechte slaninu vařit na mírném ohni po dobu 2 hodin.
- Když je slanina připravena, nechte ji vychladnout přímo ve vodě. Po vychladnutí ji vyjměte z vody, každý kus pevně zabalte do alobalu a vložte na několik hodin do chladničky.