Toto je nejmocnější nápoj na světě na čištění krve, který snižuje krevní tlak a tvorbu krevních sraženin

Tělo potřebuje jediné, a to červenou řepu, jelikož obsahuje všechny potřebné živiny a vitamíny. Dá se jíst čerstvá, vařená, smažená nebo jako salát. Obsahuje vitamíny A, B a C, síru, sodík, vápník, železo, selen, jód a mnoho antioxidantů.

Nejlepší je konzumovat čerstvě vymačkanou šťávu z červené řepy, protože tak získáme nejvíce živin. Vzhledem k tomu, že je účinným posilovačem imunity, doporučuje se ji pravidelně konzumovat i těm, kteří prodělali chemoterapii nebo nějakou vážnou chronickou léčbu.

„Ze začátku se doporučuje zkonzumovat každý den 250 ml šťávy z červené řepy a poté můžete dávku postupně zvyšovat. Je velmi důležité dodržovat gradaci. Pokud někdo pociťuje silné závratě, nevolnost nebo bolest hlavy, snižte dávku, dokud si tělo nezvykne. Šťáva z červené řepy usnadňuje trávení, ale výsledků se s její pomocí dosáhlo i při léčbě rakoviny plic, žaludku a tlustého střeva,“ říkají odborníci.

Pojďme se podívat na 7 věcí, pro které se řepná šťáva doporučuje:

1. Cukrovka – stabilizuje hladinu cukru v krvi. Díky svému diuretickému účinku zabraňuje rozvoji komplikací diabetu (kardiovaskulárních onemocnění).


2. Chrání před chronickou hepatitidou a regeneruje jaterní buňky. Může zpomalit proces cirhózy jater, protože stimuluje fungování jaterních buněk. Červená řepa také posiluje střevní systém a betain v ní napomáhá odbourávání tuků, proto má i tuky spalující účinek. Pokud ho jíte s mrkví a okurkou, pomáhá ještě více odbourávat tuk.

3. Barva řepy je způsobena červenými pigmenty známými jako betacyaniny. Podle některých výzkumů betacyanin poskytuje ochranu proti některým typům rakoviny, rakoviny jater, tlustého střeva a kůže.

4. Příznakům překyselení lze předejít, pokud budete pravidelně konzumovat směs 100 ml šťávy z červené řepy, 100 ml šťávy ze syrových brambor a 500 ml mrkvové šťávy.

5. Vysoký krevní tlak – pokud denně vypijete jen půl sklenice šťávy z červené řepy, můžete vysoký krevní tlak účinně snížit.

6. Anémie: konzumujte 150 gramů červené řepy každý den po dobu jednoho měsíce, pomůže to překonat nemoc.

7. Blahodárný účinek vysokého obsahu dusičnanů v červené řepě můžete pocítit i při cvičení, protože zelenina zlepšuje využití kyslíku v těle a později se při cvičení cítíte unavení. Červená řepa také napomáhá regeneraci.


Zdroj

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *