Denně ho pije skoro každý, ničí střeva, způsobuje mrtvice a infarkty

Zdravý životní styl je v dnešním světě čím dál populárnější a do tábora zaměřeného na zdraví se hlásí stále více lidí.

Nemocí a dalších zdravotních problémů však neubývá, ve skutečnosti stále více slyšíme o lidech, kteří nejedí a nepijí škodlivé věci, sportují, žijí zdravě, přesto umírají mladí nebo musí žít s menšími či většími zdravotní problémy každý den.

V souvislosti se zdravým životním stylem je pro mnohé z nejdůležitějších věcí, že nepijí slazené nápoje, pouze místo slazených volí ty bez cukru nebo s umělým sladidlem.

Časopis Journal of General Internal Medicine však nedávno zveřejnil studii, která upozorňuje na nové nebezpečí spojené s uměle slazenými nealkoholickými nápoji.


Během deseti let bylo vyšetřeno více než 2 500 lidí a byli zvědaví, jak se změnil jejich sklon k mrtvici a cévním problémům od doby, kdy dotyční nepili žádné nebo pouze uměle slazené nealkoholické nápoje.

Odborníci došli k překvapivým výsledkům, protože ti, kdo konzumovali nápoje ochucené umělými sladidly, měli zvýšené riziko mrtvice, infarktu a cévních onemocnění.

Výsledky studie neprokázaly, že konzumace slazených nápojů má na organismus blahodárný vliv, ale škodí všechny druhy nealkoholických nápojů, ať už slazené nebo uměle slazené.

“KONZUMACE JAKÝCHKOLI SYCENÝCH NÁPOJŮ MŮŽE ZPŮSOBIT PODRÁŽDĚNÍ ŽALUDKU, NADÝMÁNÍ A PALENÍ ŽÁHY”

říká dietoložka Amanda Wahlstedt.

Každý má samozřejmě své vlastní rozhodnutí o svém zdraví, ale neuškodí vědět, že lidské tělo má velkou potřebu tekutiny, kterou by v ideálním případě měla být voda.

Odborníci žádají, abychom se snažili dodržet míru v oblasti sycených nealko nápojů a nesnažili se nahradit doporučený denní příjem tekutin 1,5-2 litrů v těle.


Zdroj

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *