10 potravin z Číny, které jsou plné plastů, pesticidů a chemických látek způsobujících rakovinu
Čína je dobře známá pro svou vynikající kuchyni i specifickou chuť. Čínské restaurace jsou rozesety po celém světě a pomalu se tak vytváří kult čínské kuchyně.
Nicméně v poslední době existují zvěsti o nedostatku norem u čínských výrobků a lidé nechápou, proč se brojí za zastavení importu čínských potravin.
Dalším faktem, kterým je Čína známá, jsou její falešné a zároveň výhodné výrobky, které se prodávají po celém světě prostřednictvím Amazonu, eBay, Aliexpress a mnoha dalších online webových stránek.
Ovšem tyto produkty jsou právě velmi levné a postrádají kvalitu. Jejich tajemstvím je však zejména to, že obsahují zakázané jedovaté látky.
Nyní vám nabízíme seznam deseti nelegálních potravinových výrobků z Číny a doporučujeme vám promyslet si dvakrát, než se rozhodnete je nakoupit.
1. Falešná vejce
2. Dětská výživa
V roce 2004 bylo obviněno 47 osob z produkce falešné instantní dětské výživy, která vedla k smrti desítek čínských dětí. Tento jed byl bez jakýchkoli živin, obsahoval křídu a u dětí způsoboval zvětšování hlavy a degradaci tělíčka.
3. Tilapia
U nás oblíbená, cenově dostupná ryba, přivážená právě z Číny. Tento druh ryb patří k nejhorším, nejtoxičtějším a nejnezdravějším rybám na světě. Jsou to totiž de facto „popelnice“, které spořádají cokoli, čím je „hospodáři“ krmí. Navíc žijí v odpadních vodách, takže o „kvalitě“ jejich masa není pochyb.
Tilapie je to nejhorší, co si můžete pořídit nejen na sváteční stůl a Číňané jsou si „kvality“ svých vod dobře vědomi, proto jejich děti nekonzumují dokonce ani místní mořské plody. Bohužel více než 80% Tilapií v USA pochází právě z Číny…
4. Čínská jablečná šťáva
Přibližně 50 % jablečné šťávy prodávané ve Spojených státech, pochází z Číny. Čína je totiž největším výrobcem pesticidů na světě a pozadu není ani z aplikací jiných chemikálií do potravin.
Rozhodně se tak vyhněte „jablečné šťávě“, která je navíc příliš bohatá na cukry. Jak jednoduše odstranit pesticidy z ovoce a zeleniny naleznete v tomto našem článku.
5. Bláto jako černý pepř
Jistí prodejci z čínských provincií prodávají místní bláto jako „kvalitní“ černý pepř. Bílý pepř je zase v Číně vyráběn převážně z mouky. Reakce „výrobců“ na medializaci skutečného obsahu těchto produktů bylo vyjádření, že tato kombinace „aspoň nebude zabíjet lidi“.
6. Kuřecí maso
V roce 2013 schválilo americké ministerstvo zemědělství prodej čínského kuřecího masa v Americe. Mnoho odborníků v oblasti bezpečnosti potravin však oprávněně pochybuje o jeho zdravotní nezávadnosti, jelikož právě Čína je země, kde se ptačí chřipka běžně přenáší potravou.
Kromě toho je Čína největším producentem pesticidů, než jakákoli jiná země na světě, a znečišťuje tak zejména masové produkty.
7. Falešné sladké bramborové nudle
V Číně se za rok vyrobí i 5,5 tun falešných nudlí. V roce 2011 si lidé začali stěžovat, že to, co se vydává pod sladkými bramborovými nudlemi, chutná ve skutečnosti naprosto jinak. Studie ukázaly, že nudle jsou ve skutečnosti složeny z kukuřice a že jsou obarveny průmyslovou barvou!
8. Zaměňování hovězího masa za vepřové
Vzhledem k cenově dostupných produktů z Číny, se není třeba divit, obelhávání zákazníků. Levnou pracovní sílu musí podpořit i levný materiál. Čili vepřové vydáváme za hovězí, případně alespoň kombinujeme všechny druhy masa.
Dokonce existuje i jistý „hovězí extrakt“, který dodá hovězí chuť třeba i kuřeti. Postačí cca devadesátiminutová „marináda“, která vám pak po pozření takto zneužitého masa přivodí otravu, deformity, dokonce i rakovinu…
9. Čínský česnek
Američtí vědci také zjistili, že čínský česnek, který běžně koupíme na trhu, je ve skutečnosti zkažený a zamořený chemikáliemi. Díky tomu má tento produkt jistou pachuť. Až 31% česneku na pultech amerických marketů je z Číny…
10. Zelený hrách
Falešný hrách byl objeven v roce 2005 a je docela možné, že se produkuje ještě dnes. Jedná se o produkt, vytvořený ze sojových bobů, zeleného barviva a pyrosiřičitanu sodného (chemická látka, která se používá jako bělidlo a konzervační prostředek).
Toto barvivo je přísně zakázáno, protože vyvolává rakovinu a inhibuje přirozenou schopnost těla absorbovat vápník. Během vaření této „zeleniny“ docházelo k obarvení vody na zeleno.
Závěr
Nakonec nejhorší potraviny, které můžete na naší planetě konzumovat, jak sami vidíte, jsou z Číny. Čína je největším producentem pesticidů a je také nejvíce znečištěnou oblastí na celém světě (ať už jde o vodu či vzduch). O důvod víc, proč nakupovat přímo u zemědělců podnikajících v naší dotčené zemi.
Každý organismus se totiž nejlépe vypořádá s produkty, vypěstovanými či chovanými v našem dotyčném prostředí a klimatu.
Zdroj: 10 FOODS MADE IN CHINA YOU MUST AVOID (FILLED WITH PLASTIC, PESTICIDES AND CANCER CAUSING CHEMICALS)