Miliony Američanů si myslí, že čokoládové mléko pochází z hnědých krav


Nejčastěji kladenou otázkou v Inovačním centru pro americké mléčné výrobky je: “Pochází čokoládové mléko z hnědých krav?”

Odpověď je zcela jasná: “Takže, čokoládové mléko – nebo jakékoliv ochucené mléko – je bílé kravské mléko s přídavkem aromatických látek a sladidel”.

Přesto průzkum zmíněného střediska ukázal, že neuvěřitelných 7 procent Američanů, nebo 16,4 milionů lidí po celém světě, stále věří, že čokoládové mléko pochází přímo z hnědé krávy.

A co víc, 48 % respondentů přiznalo, že si nejsou jisti, odkud pochází čokoládové mléko, což je asi 154 272 000 potenciálních voličů, kteří si skutečně nejsou jisti, že odpověď je prostě “kráva”!

To je jen příklad, že mnozí Američané jsou zcela neinformováni o tom, odkud pochází jejich jídlo.

Navíc studie provedená Inovačním centrem pro americké mléčné výrobky zjistila, že 37 procent lidí tajně vypilo mléko přímo z krabice v chladničce a dalších 29 % využívá své děti jako výmluvu k nákupu čokoládového mléko pro sebe.

Podle The Washington Post: “Po desetiletí pozorovatelé v zemědělství, výživě a vzdělání říkají, že mnozí Američané jsou v zásadě negramotní v zemědělství. Nevědí, kde se pěstují potraviny, jak se dostanou do obchodů – nebo dokonce, tak jako v případě čokoládového mléka, co je v nich obsaženo.


Institut Zemědělských studií, který byl pověřen počátkem 90. let průzkumem, zjistil, že 1 z 5 dospělých nevěděl, že hamburgery jsou vyrobeny z hovězího masa. Mnoho lidí neznalo základní zemědělská fakta, jaké jsou typické zemědělské podniky v USA a potraviny, které jedí.

Odborníci v oblasti vzdělávání nejsou přesvědčeni, že v průběhu několika desetiletí se mnoho změnilo.

“Na konci dne je to otázka výsledku,” říká Cecily Upton, spoluzakladatelka neziskové organizace FoodCorps, která přináší zemědělské a výživové vzdělávání na základní školy. “Právě teď si děti myslí, že pokud budou potřebovat jídlo, půjdou do obchodu. Nic v našem vzdělávacím systému dětem neříká, odkud pochází jídlo. ”

Doplnění


“Když jeden tým výzkumníků pohovořil s učiteli čtvrté, páté a šesté třídy na městské škole v Kalifornii, zjistili, že více než polovina z nich nevěděla, že okurky, nebo cibule a salát jsou rostliny. Čtyři z deseti nevěděli, že hamburgery pocházejí z krav.  A 3 z 10 nevěděli, že sýr je vyroben z mléka.

“Všichni respondenti si vzpomněli na názvy běžných potravin v surové formě a většina z nich věděla, že potraviny byly pěstovány na farmách nebo v zahradách,” uzavírají výzkumníci. “Neměli však schopnost potřebnou k artikulování chápání postprodukčních aktivit ani zemědělského původu běžných potravin.”

Spisovatel a historik Ann Vileisis říká:
“Lhostejnost ohledně původu a produkce potravin se stala normou městské kultury a položila základy pro moderní potravinovou citlivost, která by se v následujících dekádách rozšířila po celé Americe. Během poměrně krátké doby rostla průměrná vzdálenost od farmy ke kuchyni z krátké procházky dolů po zahradní cestě až ke spletité 1500 metrů dlouhé cestě po železnici a v kamionu. “

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *