25 věcí, které restaurace rychlého občerstvení nechtějí, abyste věděli

FacebookTwitterGoogle+Email

fastfoody_25 tajemstviVšichni víme, že jídlo z restaurací rychlého občerstvení je neskutečně nezdravé. 

Co ale neznáme, je pár tajemství zevnitř jejich provozoven, které tyto restaurace nechtějí, aby se veřejnost o nich dozvěděla.

Od zajímavých, přes nechutné až po potenciálně smrtelné, tady je 25 věcí, o kterých velké korporace provozující sítě rychlého občerstvení raději zarytě mlčí.

25 fastfoodových tajemství

25 – Ty proužky od grilu na vašem hamburgeru nejsou skutečné. Dávají je tam už v továrně ještě před upečením.

24 – Chcete-li se ujistit, že jsou vaše hranolky čerstvé, objednejte si je bez soli. Přiměje je to usmažit novou dávku. Pak si je můžete sami dosolit.

23 – Chilli je v těchto restauracích obvykle vyrobeno z masa ze starých hamburgerů.


Banner


22 – Saláty, které si tam objednáváte, mají téměř stejné množství kalorií jako Big Mac. Objednejte si je raději bez dresinku.

21 – Jedním ze způsobů, jak změřit míru čistoty dané restaurace rychlého občerstvení, je podívat se do dávkovačů ledu. Byli byste překvapeni, jak často tam najdete plíseň.

20 – Přibližně 50 % fontánek na vodu v těchto zařízeních mají na sobě fekální bakterie.

19 – Obrázky jídla na reklamních plakátech jsou aranžované pomocí speciálních technik jako je např. airbrush (stříkaná retuš). Trvá až 2 hodiny upravit jediný hamburger.

18 – V kuchyni se pravidlem „deseti sekund“ řídí více lidí, než byste si mysleli (jedná o pravidlo, že když něco spadne na zem a stihne se zvednout do 10 sekund, tak se to nestihlo zašpinit).

17 – Tyto restaurace vyhazují každý den ohromné množství jídla.

16 – Na některých místech podávají jídlo z předchozího dne. Hádejte, co vám servírují k snídani?

15 – Dokonce i provozovny patřící do stejné sítě, mohou mít diametrálně odlišné standardy a kvalitu. Obvykle to závisí na vedení té které restaurace.

14 – Pracovníci by měli během přípravy jídla nosit rukavice. Většinu času toto pravidlo nikdo nedodržuje.

13 – Když se rozhlédnete kolem parkoviště, vnitřku restaurace, míst na odkládání táců po konzumaci či toalet a vidíte spoustu odpadků, co myslíte, jak vypadají méně viditelná místa (jako například kuchyně)?

12 – V roce 1970 se celosvětově vynaložilo na rychlé občerstvení 6 miliard dolarů. Dnes je to téměř 200 miliard.

11 – Nealko nápoje mají ziskovou marži téměř 1200 %. Sirup na vaši Coca Colu stojí restauraci jen pár haléřů.

10 – Milkšejky v těchto restauracích mohou klidně obsahovat až 50 různých druhů chemikálií.

9 – Jídlo je plné vysoce fruktózového sirupu namísto cukru, protože se jedná o levné sladidlo. Ten vaše tělo navíc i oklame, abyste ho chtěli ještě více.

8 – Na většině míst je těsně před zavíračkou veškerá káva bez kofeinu bez ohledu na to, jakou jste si objednali. Je to proto, že nikomu se nechce čistit 2 kanystry kávy, když už chtějí jít rychle domů.

7 – Buďte opatrní na citrony ve vašem nápoji. Každý se jich dotýká, ale nikdo je nemyje. Jediné, co s nimi dělají je, že je nakrájí a servírují.

6 – Pracovníci za pokladnou nemají dovoleno vám říct, kolik kalorií se ukrývá ve vašem jídle. A to ani tehdy, když to vědí. Mají vám říci, že „všechny informace jsou dostupné na internetu“.

5 – Smaženice nebo vejce pražené na pánvi, které podávají k snídani, je vyrobeno z prášku.

4 – Saláty v těchto restauracích jsou často připraveny několik dní předem a pak už jen leží na poličce v chladničce, dokud je někdo nekoupí.

3 – Jeden hamburger může klidně obsahovat maso až ze 100 krav.

2 – Restaurace rychlého občerstvení jsou jedním z největších provozovatelům levné pracovní síly. Často se zapojují do aktivit namířených proti odborům.

1 – Restaurace rychlého občerstvení dávají do dětských jídel extra cukr, aby je udělali pro děti atraktivnější. Dokonce ani pečivo nebo těsto pizzy nejsou od toho ušetřeny.


VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroj: 25 Things Fast Food Restaurants Don’t Want You To Know

KAM DÁL

Mohlo by se vám líbit...

AlternativníMagazín.cz na Facebooku

error: Content is protected !!