Nový výzkum dokazuje, že některé odrůdy hrušek mohou pomoci předcházet cukrovce a způsobení hypertenzi
Hrušky jsou pro nás běžně dostupné, tak hurá na ně! Podle nového výzkumu zveřejněného v Food Research International mohou některé odrůdy hrušek pomoci předcházet cukrovce a hypertenzi způsobené cukrovkou.
Extrakty z kůry a buničiny obsahují fenolické sloučeniny, které mohou být velmi účinné při snižování rizika hypertenze, diabetu v raném stádiu a vředů v žaludku.
Pokusy
Na to, jak hrušky ovlivňují metabolické procesy, jako je kontrola cukru v krvi, byly provedeny pokusy ve zkumavkách. Výsledkem je, že výzkumníci doporučují konzumaci celého ovoce, protože mohou pomoci předcházet cukrovce a rizikům, které jsou spojeny s touto chorobou.
Autoři studie uvedli:
“Taková strategie stravování zahrnující ovoce včetně hrušek by potenciálně pomohla nejen lépe kontrolovat hladiny glukózy v krvi, ale také by snížila nadměrnou závislost na léky v prediabetickém stadiu nebo doplnila sníženou farmakologickou dávku léků s vedlejšími účinky na boj proti velmi raným stádiím Diabetes typu 2. ”
Hrušky a zdraví střev
Výzkumníci také zjistili, že hruškové extrakty mohou inhibovat bakterie Helicobacter pylori, které souvisejí s gastritidou a žaludečními vředy. Je důležité zmínit, že hrušky nezasahují do dobré flóry ve střevě, odpovědné za udržení rovnováhy střevních bakterií a udržují metabolické a imunitní zdraví.
Výzkumník Kallidas Shetty řekl:
“Tento výzkum pomáhá vytvořit prostor na vybudování lepších” plodin pro zdraví .”