Džus, který by probudil i mrtvé: Potlačuje únavu a navrací energii
Tak toto je pecka, potažmo skvělý recept. Doporučuje se lidem, kteří trpí chronickou únavou a potřebují si obnovit svou životní sílu a energii.
Kromě toho podpoří i celkovou imunitu, zvýší počet červených krvinek a také potlačí tělesné záněty. Protože záněty a hlavně ty chronické bývají často příčinou vyčerpanosti a únavy.
Příprava džusu je velmi jednoduchá a navíc i docela dobře chutná.
Když zažijete jeho přínosy na vlastním těle, uvidíte, že hodnotný je každý jeho doušek. Jde o směs mrkve, červené řepy a pár druhů běžného ovoce na zvýraznění chuti a účinků.
Zdravotní přínosy džusu z červené řepy
Dlouhá desetiletí se doporučuje hlavně lidem po absolvování chemoterapie, kteří trpí extrémní vyčerpaností, oslabeným imunitním systémem a vysokou mírou toxicity těla.
Hrozné destrukční následky chemoterepie sice nedokáže zcela napravit (to nedokáže nic), ovšem dokáže výrazně zkvalitnit kvalitu života pacientů.
Jelikož má silné detoxikační účinky, pomáhá z těla odstranit zbytky toxinů a odumřelých tkání, které po sobě zanechala těžká léčba.
Mnozí lidé, když ho jednou začnou konzumovat, pro jeho úžasné zdravotní přínosy s tím už nedokáží přestat. Proto o něm někteří i často říkají, že dokáže doslova probudit i mrtvé.
Uvedené důvody však neznamenají, že se džus hodí pouze pro lidi po chemoterapii nebo s jinými zdravotními problémy.
Pít ho samozřejmě mohou i zdraví lidé, kteří si chtějí zdraví udržet, případně ještě zvýšit svou vitalitu.
Proto, pokud se cítíte vyčerpaní, máte nedostatek energie nebo se cítíte melancholičtí, tento džus je zřejmě přesně to, co opravdu potřebujete.
A jak jsme již uvedli, jeho příprava ani nemůže být jednodušší.
Ingredience
K výrobě tohoto životabudiče budete potřebovat následující suroviny:
- 200 gramů červené řepy
- 200 gramů mrkve
- 1 citron
- 1 pomeranč
- 1 jablko
- med (volitelné)
Příprava
1. Nejprve očistěte mrkev, jablko a červenou řepu a následně je odšťavněte v odšťavňovači.
2. Pak vymačkejte šťávu z citronu a pomeranče.
3. Nyní smíchejte vše dohromady.
4. Pokud chcete, přidejte také 2 až 3 čajové lžičky medu na oslazení a vylepšení chuti.
5. Znovu zamíchejte, aby se med v džusu zcela rozpustil.
Nejlepší jepřipravit si džus vždy čerstvý – takto se v něm zachová maximum vitamínů a enzymů.
Chápeme však, že neustále mytí odšťavňovače je dost práce. Proto si můžete připravit i větší množství džusu najednou.
Nespotřebovanou část však udržujte ve skleněné láhvi a v chladničce, ne však déle než 12 hodin.
Užívání
Nejlepšího efektu dosáhnete, pokud budete tento džus pít před jídlem na prázdný žaludek. Užívejte ráno, případně před obědem nebo před večeří.
Při akutní únavě užívejte podle potřeby do jejího ústupu.
V případě chronické únavy nebo jiných zdravotních potíží užívejte 2 až 3 sklenice denně po dobu 1 týdne, pak si dejte týden pauzu a následně kúru znovu opakujte.