Čínské zvyky: Pití teplé vody je dokonalou prevencí infarktu
Snad bychom měli přijmout za své zvyky Číňanů a Japonců, totiž popíjet horký čaj během jídla, ne chladnou vodu.
Je sice příjemné vypít chladný nápoj po jídle, avšak tento chladný nápoj způsobí ztuhnutí tuků v jídle, které jste zrovna zkonzumovali. To způsobí zpomalení zažívacího procesu. Jakmile tento ztuhlý tuk reaguje se žaludečními kyselinami, rozpadne se a bude absorbován střevy rychleji, než běžné jídlo. Tento tuhý tuk se usadí na stěně střev a vytvoří podmínky pro rakovinu a artritidu.
Nejlépe je jíst horkou polévku nebo pít horkou vodu po jídle.
Obecné příznaky infarktu…
Vůbec nemusíte pociťovat bolest na hrudi. Nejprve si uvědomíte intenzivní bolest v čelisti. Bolest čelisti vás může probudit z hlubokého spánku. 60 % lidí, kteří dostanou infarkt ve spánku se již neprobudí.
Zvedání žaludku a intenzivní pocení patří také k obecným jevům.
Buďte opatrní a buďte si toho vědomi, protože čím více toho víme, tím lepší šanci máme přežít.
Pokud věříte v prevenci, sdílejte článek přátelům, můžete tím zachránit život.
Zdroj: Heart Attack and Drinking Warm Water