6 věcí o kukuřici, které je dobré vědět, protože na ně nikdo neupozorňuje!
Pokud je léto, nesmí chybět oblíbení vařená kukuřice, protože tuto pochoutku mají mnozí rádi.
O kukuřici je však třeba vědět 6 pravd, než ji začneme jíst!
1. Není zelenina!
Kukuřice je obilí. V průběhu historie si ji lidé rok co rok šlechtili a pěstovali.
2. Může aktivovat některé nemoci
Kukuřice sice neobsahuje lepek, ale i tak může dráždit střevní sliznici. Kukuřice má vysoký glykemický index, což znamená, že snadno přeměňuje cukr v těle, což může způsobit problémy vedoucí k cukrovce a menším zánětům.
3. Těžko stravitelné
Kukuřice je jednou z těch potravin, které žaludek a střevní systém nedokáže strávit a opouští tělo ve stejné formě, v jaké se do něj dostalo.
4. Obsahuje lektiny
Lektiny jsou bílkoviny, které nedokážeme strávit. Mezi bílkovinami jsou do těla ve větším množství přiváděny aminokyseliny, které se mohou snadno a za kratší dobu vstřebat. I když se však lektiny z těla vyloučí, stále mohou způsobovat střevní potíže.
5. Je plná pesticidů
Kukuřice, která je dnes k dispozici, již není na pultech obchodů v organické formě a obsahuje pesticidy, které mohou být škodlivé pro lidské tělo.
6. 85 % z toho je geneticky modifikováno
Nejstarší výzkum podpořil fakt, že 85 % geneticky modifikované kukuřice se nachází v mnoha zemích.