12 faktů o mikrovlnkách, pro které by je měli navždy zakázat
Přesto, že se jedná o jedny za nejužitečnějších spotřebičů v našich domácnostech, jsou i jedny z nejnebezpečnějších.
Nové studie poskytují stále více důkazů, že pohodlí, které mikrovlnky nabízejí, určitě nestojí za to riziko.
Jak fungují mikrovlnky?
Mikrovlny jsou v podstatě stejné elektromagnetické záření, jako například denní světlo či rádiové vlny televizního vysílání. Od sebe se liší jen frekvencí. Mikrovlny ohřívají jídlo tak, že v něm rozkmitávají molekuly vody.
Jejich frekvence je stejná jako rezonanční frekvence vody. Proto se v mikrovlnné troubě zahřeje voda (nebo jídlo, které ji obsahuje), ale plastové nádoby zůstávají studené. Rezonanční frekvence plastu je totiž jiná než molekul vody.
Kromě ohřevu vody však mikrovlnky narušují i strukturu velkého množství jiných molekul nacházejících se v potravinách.
Největší přímý problém mikrovlnných trub
Jedním z největších problémů mikrovlnek je to, že z nich energie může uniknout do prostředí. Riziko je tak vysoké, že americký úřad pro kontrolu potravin a léků FDA musela stanovit limity povoleného úniku radiace.
Unikající záření z mikrovlnky může způsobit katarakty (mlžení očních čoček), deformace nenarozeného plodu, rakovinu a další vážná onemocnění. Proto byste se neměli zdržovat v její blízkosti a už vůbec nikdy do ní nahlížet během jejího provozu.
Jediná cesta, jak kompletně eliminovat rizika záření z mikrovlnky, je vůbec ji nepoužívat.
Její efekt na vaše zdraví však nekončí u uniklého záření během jejího provozu. Mikrovlnka má závažné důsledky i na jídlo v ní připravené. Takové jídlo se vyznačuje výrazným snížením svých nutričních hodnot.
Důležité zjištění o nutričním složení jídla z mikrovlnky
Mezi nejpodstatnější fakta týkající se výživných látek potravin vystavených mikrovlnnému záření patří následující:
- Snížení biologické dostupnosti (schopnosti těla zužitkovat živiny, jako jsou vitaminy skupiny B, vitamin C a E, esenciální minerály a lipotropní látky).
- Ztráta 60 až 90 % hodnoty vitálního energetického pole všech testovaných potravin.
- Snížení metabolické aktivity a integračních schopností alkaloidů (organických dusíkatých sloučenin), glykosidů, galaktozidů a nitrozidů.
- Destrukce nutriční hodnoty nukleoproteinů v mase.
- Akcelerace strukturální dezintegrace všeho jídla.
12 efektů mikrovlnného záření na člověka
Mikrovlnné záření má samozřejmě negativní účinky nejen na jídlo, ale i na člověka. Když si příště půjdete v mikrovlnce uvařit nebo ohřát jídlo, vzpomeňte si na níže uvedených 12 nejvýznamnějších vlivů. Lépe byste možná udělali, pokud byste mikrovlnku vůbec nezapínali.
- Rozbití “lidského energetického pole” u těch, kteří byli vystaveni mikrovlnnému záření během toho, jak byla mikrovlnka zapnutá. Vedlejší následky na toto energetické pole trvají mnohem déle, než je čas, kterému jste byli tomuto záření vystaveni.
- Degenerace mezibuněčného napětí během práce zařízení. To se týká hlavně krve a lymfy.
- Degenerace a destabilizace externích energetických potenciálů pro využití jídla v lidském metabolismu.
- Degenerace a destabilizace vnitřních buněčných membrán při vylučování metabolických zplodin do krevního oběhu.
- Degenerace a selhání elektrických nervových impulsů v přední části mozku odpovědné za myšlení a vyšší mozkové funkce.
- Degenerace a zničení elektrických nervových propojení a ztráta symetrie energetického pole v neuroplexných nervových centrech v přední i zadní části centrálního a autonomního nervového systému.
- Ztráta rovnováhy a narušení bio-elektrické síly nervových propojení vzestupného retikulárního aktivačního systému (systém, který kontroluje funkci vědomí).
- Dlouhodobá kumulovaná ztráta vitální energie u lidí, zvířat a rostlin, které se nacházely v okolí pracujícího zařízení generujícího mikrovlnné záření.
- Dlouhotrvající reziduální vliv na magnetické “depozity” nacházející napříč nervovým a lymfatickým systémem.
- Destabilizace a narušení tvorby hormonů a udržování hormonální rovnováhy u mužů i žen.
- Viditelně vyšší hladiny narušení mozkových vlnových signálů alfa, theta a delta u osob vystavených mikrovlnnému záření.
-
- Kvůli narušení mozkových vln dochází u lidí permanentně vystavených záření z mikrovlnek k negativním psychologickým efektům.
Ty zahrnují:
- ztrátu paměti
- ztrátu schopnosti koncentrace
- Potlačení emocionálního prahu
- zpomalení intelektových procesů
- přerušovaný spánek
Tak jak? Ještě stále je vaše mikrovlnka na vaší kuchyňské lince namísto kontejneru před domem?
Zdroj: 12 Facts About Microwaves That Will Make You Never Want To Use One Again
TAK PROČ SE VYRÁBÍ TO Z NÁS CHTĚJÍ UDĚLAT DEMENTY ?