Jak to ovlivní vaše tělo, když budete každý den jíst kyselé okurky? Tyto informace nás zaujaly

Je obvyklé se domnívat, že všechny druhy ovoce a zeleniny by měly být konzumovány ve své čerstvé podobě. Po tepelném zpracování dochází k výrazné ztrátě vitamínů a minerálů, což může snížit jejich prospěšné účinky.

Nicméně nakládané okurky mohou tuto teorii vyvrátit. V následujícím textu se dočtete, proč byste je měli začít konzumovat bez obav a jak mohou ovlivnit vaše zdraví.

Přínosy kyselých okurek

Podporují trávicí systém
Díky obsahu vlákniny jsou kyselé okurky prospěšné pro revitalizaci trávicí soustavy a usnadňují průchod trávicím traktem. Navíc podporují rychlejší hubnutí, což může být překvapivé, ale je to tak.

Prevence rakoviny

Jakákoli zeleninová směs, včetně kyselých okurek, přispívá k alkalizaci těla. Tímto způsobem mohou kyselé okurky potlačit růst nebezpečných buněk a působit protirakovinně.

Kontrola střevní mikroflóry


Proces fermentace při výrobě kyselých okurek produkuje kyselinu mléčnou. Tato látka do těla přináší prospěšné bakterie, které pomáhají snižovat hladinu tuku v krvi a v důsledku toho snižují krevní tlak.

Detoxikace těla
Kyselé okurky mohou pomoci eliminovat špatný cholesterol a podporovat rychlé trávení proteinů.

Bohaté na vitamíny
I když jsou vitamíny C obvykle spojovány s oranžovými a žlutými plody, kyselé okurky také obsahují tento důležitý vitamin. Konzumace několika okurek může být prospěšná při napjatých svalech nebo při pocitu únavy.

Pozitivní účinky nejsou spojeny pouze se samotnými okurkami, ale také s nálevem, ve kterém jsou nakládány. Tento nálev obsahuje šťávu zeleniny, esenciální oleje koření a enzymy. Obsahuje také draslík, který může pomoci při zlepšení stavu po prohýřené noci. Pro lidi s onemocněním ledvin a těhotné ženy jsou kyselé okurky vhodné i ve větším množství.

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *