25 věcí, které restaurace rychlého občerstvení nechtějí, abyste věděli

fastfoody_25 tajemstviVšichni víme, že jídlo z restaurací rychlého občerstvení je neskutečně nezdravé. 

Co ale neznáme, je pár tajemství zevnitř jejich provozoven, které tyto restaurace nechtějí, aby se veřejnost o nich dozvěděla.

Od zajímavých, přes nechutné až po potenciálně smrtelné, tady je 25 věcí, o kterých velké korporace provozující sítě rychlého občerstvení raději zarytě mlčí.

25 fastfoodových tajemství

25 – Ty proužky od grilu na vašem hamburgeru nejsou skutečné. Dávají je tam už v továrně ještě před upečením.

24 – Chcete-li se ujistit, že jsou vaše hranolky čerstvé, objednejte si je bez soli. Přiměje je to usmažit novou dávku. Pak si je můžete sami dosolit.

23 – Chilli je v těchto restauracích obvykle vyrobeno z masa ze starých hamburgerů.

22 – Saláty, které si tam objednáváte, mají téměř stejné množství kalorií jako Big Mac. Objednejte si je raději bez dresinku.

21 – Jedním ze způsobů, jak změřit míru čistoty dané restaurace rychlého občerstvení, je podívat se do dávkovačů ledu. Byli byste překvapeni, jak často tam najdete plíseň.

20 – Přibližně 50 % fontánek na vodu v těchto zařízeních mají na sobě fekální bakterie.

19 – Obrázky jídla na reklamních plakátech jsou aranžované pomocí speciálních technik jako je např. airbrush (stříkaná retuš). Trvá až 2 hodiny upravit jediný hamburger.

18 – V kuchyni se pravidlem “deseti sekund” řídí více lidí, než byste si mysleli (jedná o pravidlo, že když něco spadne na zem a stihne se zvednout do 10 sekund, tak se to nestihlo zašpinit).

17 – Tyto restaurace vyhazují každý den ohromné množství jídla.

16 – Na některých místech podávají jídlo z předchozího dne. Hádejte, co vám servírují k snídani?

15 – Dokonce i provozovny patřící do stejné sítě, mohou mít diametrálně odlišné standardy a kvalitu. Obvykle to závisí na vedení té které restaurace.

14 – Pracovníci by měli během přípravy jídla nosit rukavice. Většinu času toto pravidlo nikdo nedodržuje.

13 – Když se rozhlédnete kolem parkoviště, vnitřku restaurace, míst na odkládání táců po konzumaci či toalet a vidíte spoustu odpadků, co myslíte, jak vypadají méně viditelná místa (jako například kuchyně)?

12 – V roce 1970 se celosvětově vynaložilo na rychlé občerstvení 6 miliard dolarů. Dnes je to téměř 200 miliard.

11 – Nealko nápoje mají ziskovou marži téměř 1200 %. Sirup na vaši Coca Colu stojí restauraci jen pár haléřů.

10 – Milkšejky v těchto restauracích mohou klidně obsahovat až 50 různých druhů chemikálií.

9 – Jídlo je plné vysoce fruktózového sirupu namísto cukru, protože se jedná o levné sladidlo. Ten vaše tělo navíc i oklame, abyste ho chtěli ještě více.

8 – Na většině míst je těsně před zavíračkou veškerá káva bez kofeinu bez ohledu na to, jakou jste si objednali. Je to proto, že nikomu se nechce čistit 2 kanystry kávy, když už chtějí jít rychle domů.

7 – Buďte opatrní na citrony ve vašem nápoji. Každý se jich dotýká, ale nikdo je nemyje. Jediné, co s nimi dělají je, že je nakrájí a servírují.

6 – Pracovníci za pokladnou nemají dovoleno vám říct, kolik kalorií se ukrývá ve vašem jídle. A to ani tehdy, když to vědí. Mají vám říci, že “všechny informace jsou dostupné na internetu”.

5 – Smaženice nebo vejce pražené na pánvi, které podávají k snídani, je vyrobeno z prášku.

4 – Saláty v těchto restauracích jsou často připraveny několik dní předem a pak už jen leží na poličce v chladničce, dokud je někdo nekoupí.

3 – Jeden hamburger může klidně obsahovat maso až ze 100 krav.

2 – Restaurace rychlého občerstvení jsou jedním z největších provozovatelům levné pracovní síly. Často se zapojují do aktivit namířených proti odborům.

1 – Restaurace rychlého občerstvení dávají do dětských jídel extra cukr, aby je udělali pro děti atraktivnější. Dokonce ani pečivo nebo těsto pizzy nejsou od toho ušetřeny.


Zdroj: 25 Things Fast Food Restaurants Don’t Want You To Know

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *