14 příznaků vysoké hladiny cukru v krvi a potraviny, které ji pomáhají výrazně snížit
Zvýšená hladina cukru v krvi nemusí nutně znamenat diabetes, protože je jen jedním z mnoha příznaků onemocnění. Je to však vážné varování, že je třeba problém vyřešit co nejdříve, aby se zabránilo dalším zdravotním komplikacím.
Nejčastější příznaky vysoké hladiny cukru v krvi
2. Tuk v žaludku
3. Konstantní žízeň
4. Častá potřeba močit
5. Problémy se žaludkem
6. Suchá kůže a její svědění
7. Rozmazané vidění
8. Konstantní únava
9. Pomalé hojení ran a říznutí
10. Opakované infekce
11. Neustále sucho v ústech
12. Impotence
13. Nervové problémy
14. Neschopnost soustředit se
Pokud se u Vás objeví tyto příznaky, tak než se obrátíte na komerční léky a předepsanou léčbu, měli byste se snažit snížit hladinu cukru v krvi přirozeným způsobem. Studie ukázaly, že můžete snížit hladinu cukru v krvi a snížit riziko diabetu typu 2 aplikování diety s nízkým GI. GI nebo-li glykemický index je měřítko, které klasifikuje potraviny podle jejich účinků na hladinu cukru v krvi. Ta se pohybuje od 0 do 100, takže je třeba zvýšit příjem potravin, kteréji sníží.
Nízké hodnoty (0-45) na stupnici GI mají, a měli byste se na ně cíleně zaměřit:
- Zelenina, jako je listová zelenina, květák a chřest
- Ovesné vločky
- Sezamová semínka, lněná semena a arašídy
- Luskoviny, čočka a cizrna
- Redukovaný jogurt
- Quinoa
- Sladké brambory
- Odstředěné mléko
Potraviny s mírným GI, které příležitostně konzumovat můžete :
- Hnědá rýže
- Fíky
- Pečené brambory
- Kukuřičná mouka
- Ananas
- Červená řepa
- Mango
Mezi potraviny s vysokým GI patří, a měli byste se jim vyhnout:
- Mouka
- Cukr
- Soda
- Chléb
- Banány, třešně, hrozny a meloun
- Rozinky
- Snídaňové cereálie, jako jsou kukuřičné vločky a rýže
- Sušenky a krekry
- Rýže
- Bílé brambory
Nezapomeňte, že GI může být ovlivněn i jinými faktory, jako jsou:
- „Metody vaření: smažení, vaření a pečení
- Zpracování a zralost ovoce a některé zeleniny
- Vláknina: celá zrna a potraviny s vysokým obsahem vlákniny působí jako fyzická bariéra, která zpomaluje vstřebávání sacharidů. Není to totéž jako „celozrnné“, kde i když je celé zrno zahrnuto, bylo na úkor zbytku potlačeno. Například, některé smíšené obilné chleby, které obsahují celá zrna mají nižší GI než celozrnný nebo bílý chléb.
- Tuk snižuje GI potravin. Například, čokoláda má střední GI protože obsahuje tuk a nebo brambůrky budou mít vlastně nižší GI než brambory vařené bez tuku.
- Protein snižuje GI potravin. Mléko a jiné mléčné výrobky mají nízký GI, protože mají vysoký obsah bílkovin a obsahují tuk.
Kromě výše uvedeného byste měli začit pravidelně cvičit, protože je to jeden z nejlepších způsobů, jak snížit hladinu cukru v krvi přirozeným způsobem.
Související
- Zákeřná tichá cukrovka. 5 příznaků, které byste neměli za žádnou cenu ignorovat
- Jak detoxikovat každý orgán a už nikdy nebýt nemocný ani unavený
- Americký lékař představil nejsilnější antibiotikum. Zničí jakoukoliv infekci
- Za únavu, cukrovku i nemocné srdce může překyselení. Takto ho odstraníte
Zdroj:14 Symptoms of High Blood Sugar and Which Foods Reduce It