Věděli jste, že ke stabilizaci hladiny krevního cukru vám stačí obyčejné vajíčko? Takto to funguje!
Lidské zdraví ve velké míře závisí na stravě, kterou konzumujeme a na způsobu našeho života.
V dnešním světě však žijeme v poměrně znečištěném prostředí plném různých chemických látek, které také výrazně ovlivňují náš organismus.
Vliv prostředí na naše zdraví
Toxiny z prostředí nejenže ovlivňují naše zdraví, ale přispívají i ke vzniku různých onemocnění.
Některé z onemocnění se mohou v těle postupně rozvíjet bez jakýchkoliv vnějších projevů.
Lidé proto často podstupují různé testy, jako například krevní testy či kontrolu krevního tlaku, aby tyto takzvané tiché zabijáky včas odhalili.
Pokud se totiž odhalí pozdě, mohlo již mezitím dojít k výraznému poškození zdraví a někdy i k nevratným změnám.
Jedním z takových tichých onemocnění je vysoká hladina krevního cukru, která, pokud se nepodchytí včas, může vést k poškození nervů (diabetická noha), ledvin či dokonce slepotu.
Strava a cukrovka typu 2
Tradiční způsob stabilizace krevního cukru je injekční podávání inzulínu. Není to však jediný způsob, jak se toho dá dosáhnout.
Samozřejmě, musí se dodržovat dieta a vyhýbat se sladkým potravinám.
Existují však potraviny, které podle posledních vědeckých výsledků dokáží efektivně a dlouhodobě udržovat hladinu krevního cukru pod kontrolou.
No a jednou z takových potravin jsou vajíčka doplněné octem.
Tento způsob je doporučován hlavně při cukrovce typu 2, tedy získané cukrovce, která se dá kontrolovat stravou lépe než cukrovka typu 1.
Tento stav se vyznačuje hladinou krevního cukru 126 mg / dl při hladovce nebo 200 mg / dl kdykoliv v průběhu dne.
Vajíčkový recept na stabilizaci krevního cukru
Pro přípravu tohoto domácího receptu budete potřebovat následující suroviny:
- ocet
- vodu
- 1 až 2 natvrdo uvařená vajíčka
Jak ukázala studie provedená Dr. Carol S. Johnstonem a jeho týmem, ocet má pozitivní vliv na zlepšování citlivosti těla na inzulín. Navíc snižuje výkyvy hladiny krevního cukru.
Na druhou stranu, vajíčka dodávají tělu energii rovnoměrně v průběhu dne a vyrovnávají tak i hladinu krevního cukru.
Příprava a užívání
Vezměte odpoledne jedno nebo 2 vejce a klasicky jejich uvařte natvrdo. Pak je oloupejte a vidličkou do nich udělejte několik dírek.
Pak vajíčko (vajíčka) vložte do misky nebo do sklenice, zalijte je octem a překryjte nějakou pokrývkou.
Nechte je takto odstát přes noc.
Druhý den ráno vyberte vajíčko z octa, zkonzumujte ho a vypijte k němu sklenici vlažné vody. Během dne bude vaše hladina krevního cukru výrazně snížena a vyrovnanější.
Závěr
Pokud trpíte kolísavými hladinami krevního cukru, tak neváhejte a využijte tento recept na její snížení a stabilizaci.
Váš den bude takto mnohem příjemnější a bezstarostnější.
Zdroj: All
It Takes Is One Boiled Egg to Control Sugar in The Blood