Starověká indická léčba: připravte si i vy konzervované citróny!
Zakonzervované citróny jsou v indické a severní africké kuchyni známé a využívané, a to díky množství výhod, kterými disponují. Citróny jsou pro lidské zdraví velmi prospěšné.
Kvašená verze citrónů umožňuje využití např. do koktejlů, salátů, masových pokrmů, džusů a k mnoha jiným potravinám. Má však také jiné možnosti využití. Jak si tento lék připravit a čerpat léčivé účinky?
Ingredience:
- 4 až 6 organických citrónů
- 1 polévková lžíce mořské soli na citróny
- Sklenice
Postup přípravy:
Z citrónů odstraňte všechny stonky a udělejte na obou koncích citrónů hluboký řez ve tvaru písmene X. Poté vezměte špetku soli, rozdělte jí na polovinu a dejte do citrónu trochu soli. Stejný postup opakujte také u dalších citrónů.
Vezměte sklenici, na dno nasypte vrstvu soli a vložte citróny, které jsou naplněné solí. Poté je zastříkněte citrónovou šťávou do sklenice. Na citróny přidejte špetku soli.
Následně nádobu uzavřete a nechejte ležet dva až tři dny. Jednou za den nezapomeňte citróny stisknout, abyste zajistili, že zůstanou ponořeny pod citrónovou šťávou.
Po třech dnech dejte sklenici s citróny do lednice a počkejte další tři týdny. Kůra citrónů hezky nasaje lák. Po třech týdnech citróny opláchněte, odstraňte dužinu a všechna semena. Poté můžete kůru nasekat. Z citrónů se totiž bude využívat kůra. A vydrží až šest měsíců, skladuje-li se v lednici.
Z citrónů smyjete sůl, vytáhnete dužinu a kůru přidáváte volně do jídla, do kterého potřebujete.
Související
- Starý ruský lék, který vás zbaví ztuhlosti kloubů a svalů
- Kočky jsou schopny léčit. Stačí je jen položit na správné místo
- Jak jíst křen pro maximální úlevu od bolesti, bolesti žaludku, problémů s dutinami a pro prevenci rakoviny
- Medový zábal našich babiček pro děti i dospělé. Odstraní kašel už za jednu noc
Zdroj: AN ANCIENT INDIAN CURE: PRESERVED LEMONS- READ WHY YOU HAVE TO PREPARE THEM!