Pokud uvidíte tyto bílé proužky na kuřecím masu, měli byste si dvakrát rozmyslet, zda ho jíst!
Než začnete kuřecí prsa jíst, nejdříve zkontrolujte tento text a video níže!
Pokud jste všímaví, všimli jste si, že stále více kuřecích prsou obsahuje tzv. “bílé proužky”. Jedná se o proužky tuku, které se objevují jako důsledek toho, že se obrovské množství drůbeže odchovává v průmyslových velkochovech (až 90 %).
Kuřata jsou krmena antibiotiky a hormony, což vyústí do jejich rychlého růstu, kdy za 2 týdny mají velikost dospělého kuřete. Je to 4x rychleji, protože obyčejné kuře roste 6 měsíců! Jeden experiment zahrnující 285 ptáků zjistil, že 96 % z nich má bílé proužky a dřevnatá prsíčka, což do důsledku znamená tvrdší maso. Kuřecí maso má obsah tuku vetší až o 224%.
Tyto bílé prouzky jsou známkou toho, že kuře trpí svalovou poruchou nazývanou “bílé proužky”. Naznačují, že kuře rostlo rychle a jeho tuková tkáň je vyvinutá nerovnoměrně. Takové maso obsahuje škodlivé tuky a přísady. Nemusí vůbec chutnat tak jak má a je nevhodné i pro naše zdraví.
Jaké je správné proužkování kuřecích prsou
Na následujícímobrázku vidíte 3 různá kuřecí prsa.
A – Kuřecí prsa s normálním stupněn bílého proužkování
B – Kuřecí prsa středním stupněn bílého proužkování
C – Kuřecí prsa s těžkým stupněn bílého proužkování
Jak jste jistě pochopili, prso označené písmenkem A by mělo být vaší volbou.
Pokud si takové maso (označeno B a C) připravíte tak, že si ho jednou uvaříte, nemusíte se obávat žádné otravy. Při časté konzumaci však může dojít k poškození vnitřních orgánů a hormonů nebo k obezitě, onemocnění jater a ledvin.
Zdroj: If You See These White Lines On Chicken Meat, You Should Think Twice About Eating It!