Ničitel patogenů: Polévka 100 krát silnější než antibiotika

polievka-silnejsia-ako-antibiotikaMáma vždycky říkávala, že slepičí polévka je nejlepší lék na nachlazení. Co když vám ale prozradíme recept na polévku, která je 100 silnější na bakterie jako běžně používané antibiotika? 

A nejen to, stejný účinek má také na viry. Tato chutná polévka je speciálně připravena na úlevu od ušních infekcí, nachlazení, chřipky, rýmy, angíny, kašle a mnoha dalších zdravotních potíží.

Právě se nacházíme v období chřipkové sezóny. Počasí je také ideální pro nemocnost – budou se střídat období mrazů s oblevou.

Potraviny jako tymián, červená cibule nebo česnek obsahují celou paletu pro tělo prospěšných látek. Jsou plné vitamínů, minerálů, anioxidantů a pro imunitní systém umí udělat divy.

Pokud i vy jste člověk, který upřednostňuje přírodní léky namísto návštěvy lékaře, budete tento recept milovat.

V případě, že jste náhodou vegetariány, můžete slepičí vývar klidně nahradit zeleninovým vývarem. Také můžete úplně vynechat zakysanou smetanu.

Ingredience:

      • 250 ml slepičího nebo zeleninového vývaru (jako základ)
      • 1 polévková lžíce čerstvého nakrájeného tymiánu
      • 2 polévkové lžíce olivového oleje
      • 50 oloupaných a očištěných stroužků česneku (přibližně 5 celých česneků)

  • 1 sklenice (2 dcl) plnotučné zakysané smetany
  • hrst sušených bylinek, například petržele
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 velké nakrájené bílé cibule
  • 3 sklenice kostek ze suchého chleba

Příprava:

  • Zahřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Rozkrojte stroužky česneku na poloviny, přidejte trochu olivového oleje a zabalte do tenké fólie.

Pokud by bylo pro vás příliš náročné čistit takové velké množství česneku, můžete to udělat trochu jinak.

  • Umyjte celé česnekové hlávky a odkrojte z nich horní část tak, jak je to zobrazeno na obrázku vlevo.
  • Nechte česnek v troubě péct 60 minut, pak ho na několik minut nechte vychladnout.
  • Během této doby zahřejte na pánvi a na mírném ohni olivový olej společně s máslem. Přidejte do ní cibuli, kterou povařte asi 10 minut.
  • Z upečeného česneku udělejte kaši (podobně jako bramborovou kaši) a přidejte jej do pánve s cibulí, olejem a máslem.
  • Dobře promíchejte a následně přidejte nakrájený tymián, kuřecí (zeleninový) vývar a čerstvé bylinky jako petržel.
  • Ztište oheň na minimum, nasypte do pánve i suchý chléb a vařte dalších 5 minut, respektive, dokud chléb nezměkne.
  • Po dovaření vyjměte polévku z pánve a dobře promíchejte, abyste získali pěknou krémovou texturu. Můžete na to použít i mixér.
  • Po rozmixování ji vraťte zpět do pánve a přidejte zakysanou smetanu. Nakonec pro chuť přidejte do polévky špetku soli a pepře.

Poznámka 

Při použití 50 stroužků česneku bude polévka řádně silná. Pokud by to bylo na vás příliš, klidně můžete množství stroužků snížit i o polovinu. Polévka bude pak sice o něco slabší, ale stále dostatečně účinná.

Dobrou chuť a brzké vyléčení!


Zdroj: Miracle Healing Soup: 100 Times More Efficient Than Any Antibiotic

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *