Site icon Alternativní Magazín.cz

Top 26 alkalických potravin na planetě Zemi (čím více jich jíte, tím více zabráníte onemocnění srdce nebo obezitě)


Současná strava je bohužel bohatá na GMO, silně zpracované a rychlé potraviny a jejich škodlivé složky vážně ohrožují naše zdraví. Ve skutečnosti přivádějí tělo do stavu acidózy, které se tak stává více náchylným k četným onemocněním a zdravotním problémům.

Aby naše tělo bylo zdravé a silné, musí být mírně alkalické, proto bychom měli konzumovat alkalické potraviny, které neutralizují acidózu a zlepšují naše celkové zdraví.

Podle Jurije Elkaima, profesionálního fotbalisty, který pracoval jako kondiční trenér a výživový poradce na univerzitě v Torontu, je registrovaný holistický odborník na výživu a fitness:

„Jíst vysoce alkalické potraviny jednoduše znamená, že jíte více určitých potravin, abyste zabránili tomu, aby se vaše krev stala příliš kyselou, což podporuje vaše zdraví nekonečně mnoha způsoby.

Ve skutečnosti, mimo jiné, vaše tělo může tĚžko produkovat energii v kyselém vnitřním prostředí, protože kyselý stav ponechává k dispozici méně kyslíku vašim buňkám pro tvorbu energie.


Není náhodou, že nejvíce alkalizujícími potravinami jsou rostlinné potraviny, což z nich dělá výbornou volbu pro doplňování energie. Obecně řečeno, konzumovat alkalické potraviny tedy jednoduše znamená jíst více ovoce a zeleniny. “

Mezi top 5 alkalických potravin patří:

Současně se ujistěte, že zvyšujete příjem následujících alkalických potravin:


Zdroj: The Top 26 Alkaline Foods on the Planet (Eat more to prevent heart disease and obesity)

Exit mobile version