Site icon Alternativní Magazín.cz

Skvělá prevence proti cukrovce, astmatu, vysokému cholesterolu a onemocnění ledvin. To je OKRA VODA

Okra je velice populární rostlinou pocházející ze severovýchodní Afriky. Rostlina se pěstuje v tropických oblastech a teplejších částech světa.

Kromě toho, že je okra vysoce výživná, jelikož obsahuje velké množství vitaminu C, vlákniny, bílkoviny, hořčíku a kyseliny listové, je prospěšná vašemu zdraví.

Navíc okru můžete konzumovat v průběhu celého roku vařenou, smaženou či dušenou.

Objevte okru

Okra, neboli ibišek jedlý, je teplomilná rostlina pocházející z Afrika či Indie a známá byla již ve 2. tisíciletí př.n.l.. U nás vypěstujeme okru jedině pod fóliovými kryty či ve skleníku. Pokud okru namočíte do vody, stane se velice mazlavou. Tohoto slizu se zbavíte jedině procesem vaření.

Výhody konzumace okry

OKRA VODA – Připravte si okru rychle a jednoduše 

Ořízněte okře přední i zadní část a rozkrojte ji na více kusů. Vložte do sklenice vody a nechte odstát přes noc.

Ráno před snídaní vypijte celou sklenici vzniklého nápoje.

Jak ještě okru připravovat?

Okru můžete připravovat na mnoho způsobů. Výborné je okru osmahnout či povařit s kyselými přísadami jako jsou citrusy, ocet či rajčata. To ji zbaví její oslizlé struktury. Připravit z okry můžete polévku, přidat ji do kuskusu či ji zapéct jako musaku.

Výborná je okra s tomatovou omáčkou, zapečená s bramborem či smažená. V Sýrii, Tunisku, Egyptě či Řecku je ibiškovec běžně používán v dušených pokrmech, přípravou je podobný českému guláši, se zeleninou a masem.

Okra je oblíbená i v západní  Asii, severní Indii a Pákistánu. Ochutnejte okru i vy, nejenže se zbavíte zdravotních obtíží, ale preventivně chráníte své tělo a posilujete obranyschopnost organismu.


Zdroj: Unbelievable: Treat Diabetes, Asthma, Cholesterol And Kidney Diseases With Okra Water- Now You Can Make It Yourself

Exit mobile version