A nejen to, stejný účinek má také na viry. Tato chutná polévka je speciálně připravena na úlevu od ušních infekcí, nachlazení, chřipky, rýmy, angíny, kašle a mnoha dalších zdravotních potíží.
Právě se nacházíme v období chřipkové sezóny. Počasí je také ideální pro nemocnost – budou se střídat období mrazů s oblevou.
Potraviny jako tymián, červená cibule nebo česnek obsahují celou paletu pro tělo prospěšných látek. Jsou plné vitamínů, minerálů, anioxidantů a pro imunitní systém umí udělat divy.
Pokud i vy jste člověk, který upřednostňuje přírodní léky namísto návštěvy lékaře, budete tento recept milovat.
V případě, že jste náhodou vegetariány, můžete slepičí vývar klidně nahradit zeleninovým vývarem. Také můžete úplně vynechat zakysanou smetanu.
Ingredience:
-
-
- 250 ml slepičího nebo zeleninového vývaru (jako základ)
- 1 polévková lžíce čerstvého nakrájeného tymiánu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 50 oloupaných a očištěných stroužků česneku (přibližně 5 celých česneků)
-
- 1 sklenice (2 dcl) plnotučné zakysané smetany
- hrst sušených bylinek, například petržele
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 velké nakrájené bílé cibule
- 3 sklenice kostek ze suchého chleba
Příprava:
- Zahřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Rozkrojte stroužky česneku na poloviny, přidejte trochu olivového oleje a zabalte do tenké fólie.
Pokud by bylo pro vás příliš náročné čistit takové velké množství česneku, můžete to udělat trochu jinak.
- Umyjte celé česnekové hlávky a odkrojte z nich horní část tak, jak je to zobrazeno na obrázku vlevo.
- Nechte česnek v troubě péct 60 minut, pak ho na několik minut nechte vychladnout.
- Během této doby zahřejte na pánvi a na mírném ohni olivový olej společně s máslem. Přidejte do ní cibuli, kterou povařte asi 10 minut.
- Z upečeného česneku udělejte kaši (podobně jako bramborovou kaši) a přidejte jej do pánve s cibulí, olejem a máslem.
- Dobře promíchejte a následně přidejte nakrájený tymián, kuřecí (zeleninový) vývar a čerstvé bylinky jako petržel.
- Ztište oheň na minimum, nasypte do pánve i suchý chléb a vařte dalších 5 minut, respektive, dokud chléb nezměkne.
- Po dovaření vyjměte polévku z pánve a dobře promíchejte, abyste získali pěknou krémovou texturu. Můžete na to použít i mixér.
- Po rozmixování ji vraťte zpět do pánve a přidejte zakysanou smetanu. Nakonec pro chuť přidejte do polévky špetku soli a pepře.
Poznámka
Při použití 50 stroužků česneku bude polévka řádně silná. Pokud by to bylo na vás příliš, klidně můžete množství stroužků snížit i o polovinu. Polévka bude pak sice o něco slabší, ale stále dostatečně účinná.
Dobrou chuť a brzké vyléčení!
Zdroj: Miracle Healing Soup: 100 Times More Efficient Than Any Antibiotic
NEPŘEHLÉDNĚTE
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT