Site icon Alternativní Magazín.cz

Konec léků na cholesterol? Jediná dávka těchto ořechů ho sníží na 30 dní

Toto je zřejmě nejšílenější studie, jakou jsme letos viděli. Její důsledky mohou být dalekosáhlejší, než si dokážeme představit. V současnosti lidé s vysokou hladinou cholesterolu užívají každý den léky na jeho snížení, které však samy o sobě představují velké zdravotní riziko.

Nejčastěji jde o léky ze skupiny statinů. Ty mají mnohé závažné vedlejší účinky, například způsobují svalovou slabost, bolesti a také mohou vážně poškodit mozek.

Nedávno vědci uskutečnili objev, který může zcela vyřešit problém s vysokým cholesterolem a doslova vymazat z povrchu země obrovský byznys s přípravky na jeho snižování.

Brazilské (para) ořechy a cholesterol

Ve zmíněné studii se vědci rozhodli zkoumat, jaký vliv bude mít konzumace brazilských ořechů na hladinu cholesterolu v krvi. Testovaným dobrovolníkům podali dávky 0, 5, 20 a 50 gramů brazilských ořechů (přibližně 0, 1, 4 a 10 ořechů) a pak v různých časových intervalech měřili jejich hladiny špatného LDL a dobrého HDL cholesterolu.

Výsledky je přímo šokovaly. Hladiny špatného cholesterolu se začaly snižovat a dobrého zvyšovat již po 9 hodinách od konzumace. A nejúžasnější na tom bylo, že k tomu stačila jediná dávka brazilských ořechů!

Pro srovnání, lékem trvá přibližně 4 dny, než se po nich začnou měnit hodnoty cholesterolu v krvi a musí užívat každý den.

K výraznější úpravě hladin docházelo již při dávce 20 gramů, čili přibližně 4 až 6 brazilských ořechů. Uvedený vývoj podrobněji ukazují následující grafy z předmětné studie:

Graf 1 – Špatný LDL cholesterol

Graf 2 – Dobrý HDL cholesterol

Pokud se na zmiňované grafy podrobněji podíváme, vyplývá z nich ještě jedno velmi důležité zjištění. A to, že hladiny cholesterolu se nejenže upravily už po 9 až 24 hodinách, ale vydržely celých 30 dní.

Jinými slovy: Místo každodenního užívání léků s potenciálně nebezpečnými vedlejšími účinky stačí jednou za měsíc zkonzumovat 20 až 50 gramů brazilských ořechů a máte po starostech.

Za co vděčí brazilské ořechy svému účinku na cholesterol

Vědci předpokládají, že za svůj účinek na snižování špatného a zvyšování dobrého cholesterolu vděčí brazilské ořechy především vysokému obsahu selenu.

Selen je v těle součástí přibližně 20 enzymů, které mají silné antioxidační účinky. Dokáže chránit tělo před degenerativními onemocněními jako jsou cukrovka či laterální skleróza.

Je velmi důležitý i pro správnou funkci imunitního systému, kardiovaskulárního systému (hlavně ochrana před ischemickou chorobou srdeční) a brání také oxidaci lipidů.

V této studii se ukázalo, že další vlastností selenu je ochranný účinek na cholesterol.

Velkou předností brazilských ořechů je, že obsahují vysoké množství i jiných důležitých živin jako například:

Závěr

Jak jsme již uvedli v úvodu, jde zřejmě o nejdůležitější objev roku, který vás může ušetřit od užívání nebezpečných léků na snižování cholesterolu. Pokud se to netýká přímo vás, ale máte v rodině nebo mezi přáteli lidí, kteří berou na cholesterol léky, určitě tento článek s nimi sdílejte!

Bez pochyb vám za to budou do konce života vděční


Zdroj: 4 Brazil Nuts IMMEDIATELY Lower Cholesterol For an ENTIRE Month

 

Exit mobile version