Site icon Alternativní Magazín.cz

Jak si doma snadno vypěstovat neomezené množství jarní cibulky

Jak úžasné by to bylo, kdybyste pokaždé, když potřebujete čerstvou cibulku pro váš recept či jídlo, mohli sáhnout k oknu a jednu si odtrhnout? Obzvláště, když přichází zima.

Samozřejmě, můžete ji koupit v každém supermarketu.Nikdy však nemáte dostatek informací o jejím původu, a jak byla pěstována. A v zimě ji ne vždy musí mít. Navíc úplně čerstvou. Pěstovat ji venku v zahrádce před domem může být problém ze dvou důvodů. Prvním je roční období. Nyní v nadcházející zimě by to příliš nešlo. No a druhým důvodem pro většinu z nás je to, že bydlí v bytovkách a tím pádem zahrádku nemají.

Nezoufejte, našli jsme pro vás řešení!

Co budete potřebovat

Návod

Začněte tím, že odstřihnete vrch plastové láhve. Pak do ní vystřihněte otvory pro cibuli.Aby cibule z láhve nevypadly, měly by být otvory menší než jejich průměr, ale dostatečně velké, aby se přes ně prostrčila vrchní stopka (následující obrázek vlevo). Postupně do láhve umístěte hlínu a na ni ukládejte cibule v jednotlivých vrstvách .

Ujistěte se, že cibule je natočena tak, aby přes díru přesahovala její stopka. Pokračujte ve vrstvení hlíny a cibulí tak dlouho, dokud nebude láhev plná.  Po zaplnění můžete zpět přiložit vrchní část láhve a upevnit ji lepicí páskou. Nebo ji nechte tak, jak to je – bez víčka.

Hlínu zalejte vodou a umístěte láhev na okno nebo do jeho blízkosti. Lepší by bylo, kdyby láhev nebyla vystavena přímému slunci. To by tmavou hlínu v láhvi přehřálo, což by mohlo způsobit únik plastu do půdy.Bez přehřívání by se z láhve neměl uvolňovat téměř žádný plast (podobně, jako se neuvolňuje, pokud je v ní studená voda).

Zanedlouho začnou cibulky klíčit. Můžete sledovat, jak rostou a nakonec je průběžně odstřihávat a dochucovat si jimi vaše jídlo.

Bonus

Domácí pěstování cibulky za oknem nemusí být pouze užitečné, ale může dokonce plnit o roli okrasnou. Tak jako můžete vidět na následujícím obrázku.

Dobrou chuť!

Související 


Zdroj: How To Easily Grow an Endless Supply Of Onions Indoor

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

 

Exit mobile version