Site icon Alternativní Magazín.cz

Operaci nepotřebujete. 5 způsobů jak léčit haluxy a oteklé klouby

Haluxy jsou kostní bulky, které se zformují na kloubech, obvykle na palcích. Vznikají tehdy, když váš palec tlačí na další prst, což nutí kloub palce vybočit do strany.

Kromě samotných kloubů je často postižena i přilehlá pokožka, která může být zarudlá a bolavá.

Příčiny vzniku haluxů

Pokud nosíte těsné nebo úzké boty, ty mohou haluxy vyvolat, případně jejich stav ještě zhoršit. Další příčinou tohoto onemocnění bývají vrozené strukturální vady kostí, nadměrná zátěž kloubů nebo zdravotní komplikace jakou je například artritida.

Menší výběžky mohou vzniknout i na ostatních prstech nohou. Haluxy dokáží být opravdovou noční můrou. Nejen kvůli tomu, že způsobují bolesti či kazí vzhled chodidel, ale i proto, že je velmi obtížné při nich najít vhodnou obuv.

Mnozí pacienti proto přistupují k jejich operačnímu odstranění. Jeho problémem však je, že často jde jen o dočasné řešení, protože po čase se haluxy obvykle opět vrátí.

Naproti tomu, příroda umí nabídnout trvalejší výsledky. První krok, který byste při léčbě haluxů měli udělat, je očistit tělo od nahromaděné kyseliny močové, která se usazuje v kloubech a přispívá ke zhoršování onemocnění.

Jak to udělat, to se už dozvíte v tomto článku. Kromě kyseliny močové je třeba se zaměřit i na ostatní možné příčiny uvedené výše.

Nyní se již pojďme podívat na přírodní recepty proti haluxům.

1/ Domácí sirup z bobkového listu

Ať vás nepřekvapí, že během kúry budete chodit na malou toaletu častěji než obvykle. To je znakem toho, že usazené soli kyseliny močové se začínají rozpouštět, což samozřejmě irituje váš močový měchýř. Výsledky byste měli zaznamenat již za 10 dní. Zaznamenáte úlevu od bolestí nejen v kloubech palců, ale lépe se bude cítit celé vaše tělo.

2/Domácí tinktura z bobkového listu

Tuto metodu je třeba aplikovat minimálně 2 měsíce. Po této době by haluxy na vašich nohou měly zcela vymizet.

3/ Tinktura z jódu a aspirinu

Tinktura s jódem a acylpyrinem je dalším účinným domácím receptem na haluxy.

Tato tinktura se dá použít i na ostatní klouby, jako jsou například bolavé kotníky či kolena. Po její aplikaci na haluxy se ujistěte, že vaše chodidla budou během noci v teple. Pozitivní změnu byste měli pocítit už zanedlouho.

4/ Masáž mýdlem a jódem

Teď budete možná trochu překvapení, ale i obyčejná masáž s mýdlem umí pomoci ulevit od bolestí a zánětů vyvolaných haluxy.

Jód se přes pokožku vstřebává poměrně rychle. Chvíli počkejte, dokud tekutina nevyschne, pak si na nohy navlékněte teplé ponožky. Tato terapie trvá přibližně 30 dní.

5/ Citronová šťáva a jodová tinktura

Další výbornou domácí kúrou na bolavé haluxy je citrónově-jodová terapie.

Uvedená metoda je velmi účinná i při léčbě patní ostruhy.


Zdroj: FOR THIS YOU DO NOT NEED SURGERY: 5 WAYS TO REMOVE THE KNUCKLES AND HEAL SWOLLEN JOINTS IN JUST 7 DAYS ! http://www.healthadvisorgroup.com/

Exit mobile version