Site icon Alternativní Magazín.cz

Nedostatek žaludeční kyseliny způsobuje rakovinu: Udělejte si tento test

Možná vás to teď překvapí, ale nedostatek žaludeční kyseliny může vést k rakovině žaludku, střev či k jiným chronickým onemocněním. 

Kromě toho, i nadýmání nebo říhání je často způsobováno právě nízkou hladinou kyselin v žaludku.

Riziko zdravotních komplikací se mnohonásobně zvyšuje tehdy, když člověk užívá léky na snížení kyseliny v žaludku.
Tyto léky se nazývají antacida a užívají se nejčastěji při problémech jako jsou žaludeční vředy nebo při refluxní choroby jícnu.

Tyto léky sice na chvíli uleví od bolestí, ale z dlouhodobého hlediska páchají na těle obrovské škody a to nejen zvyšováním rizika rakoviny, ale například i odvápňováním kostí.

Jak nedostatek kyselin může způsobit rakovinu?

Prvním důvodem je, že při nedostatku kyselin v žaludku se jídlo nedostatečně stráví a pak může ve střevech zahnívat. Během zahnívání vznikají mnohé toxické látky, které střeva poškozují, to vede k zánětům a dlouhodobé záněty k rakovině.

Druhým mechanismem vzniku rakoviny, v tomto případě rakoviny žaludku je, že málo kyselé prostředí umožňuje zahnízdění se například patogenní bakterie Helicobacter Pylori (více na téma žaludek a helicobacteru zde, recept proti žaludečním bakteriím zde). Ta, jak je známo podle posledních vědeckých zjištění, vede k zánětům v žaludku, žaludečním vředům a časem dokonce i k rakovině.

Test žaludečních kyselin

Určení toho, zda máte v žaludku dostatečnou úroveň kyselin, je důležité preventivní opatření a podstatný krok na vaší cestě za zdravím.

Obvykle se k tomu používá odborný test, který však provádějí pouze lékaři a nazývá se Heidelbergův test. Při něm lékař zavede do žaludku malou sondu o velikosti vitamínové kapsle a následně pomocí ní změří kyselost.

Existuje však i jednodušší test, který si můžete udělat i sami v domácím prostředí.

Potřebujete provést následující věci:

Pokud se vám odříhne, znamená to, že máte žaludeční kyseliny v pořádku.

Pokud se vám však neodříhne, je pak dost možné, že máte nízkou hladinu žaludeční kyseliny. V takovém případě si můžete dojít k lékaři dát udělat odborné vyšetření, které tento výsledek buď potvrdí, nebo vyvrátí.

Uvedený test funguje na tom principu, že žaludeční kyselina začne reagovat s jedlou sodou, přičemž se bude uvolňovat oxid uhličitý (CO2) a ten se vám následně uvolní (viz. následující obrázek).

Přesnost daného testu se bude zvyšovat v kombinaci s výskytem klinických příznaků snížené kyselosti v žaludku, mezi které patří:

Jak podpořit trávení a tvorbu žaludečních kyselin

V případě, že se u vás vyskytuje nízká hladina žaludečních kyselin, máte v podstatě 2 možnosti:

Do první skupiny patří věci jako Betain HCL s pepsinem, jablečný ocet či citronová šťáva užívané před nebo během jídla.

V případě, že máte žaludeční vředy nebo jinak poškozenou výstelku žaludku, buďte s těmito látkami opatrní.

Tyto přípravky jsou však pouze dočasné řešení. Kromě přímé podpory trávení byste se měli snažit také zvýšit tvorbu vlastní žaludeční kyseliny a usnadnit tělu trávení.

Na toto jsou vhodné následující potraviny, bylinky, doplňky stravy a jiné rady:

Doufáme, že se vám tento článek líbil a přijde vám k užitku.

A nezapomeňte – mnoho problémů s trávením nevyplývá ze z nadmíry, ale naopak z nedostatku žaludeční kyseliny, i když se to může často jevit opačně.


Zdroj: TAKE THIS TEST – LACK OF STOMACH ACID CAUSES STOMACH CANCER!

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Exit mobile version