Neustále se zvyšující výskyt rakoviny je přímo alarmující. Odstraněním této látky z vaší stravy zvýšíte šanci se ji vyhnout!

3Neustále se zvyšující výskyt rakoviny je přímo alarmující. Odstraněním této látky z vaší stravy máte šanci se ji vyhnout!Neustále se zvyšující výskyt rakoviny je přímo alarmující. Proto bychom se měli snažit udělat cokoli pro to, abychom snížili riziko této smrtelné nemoci. Kromě psychologických faktorů a znečištěného životního prostředí, dalším významným faktorem přispívajícím k nárůstu jejího výskytu je jídlo, které konzumujeme.

Přesněji řečeno, jde o nesprávné druhy potravin, které pro rakovinu představují doslova palivo pohánějící její šíření a růst.

Převratný objev na počátku 20. století 

Existuje však jedna věc, kterou pokud eliminujete z vaší stravy, dramaticky tím snížíte riziko vzniku rakoviny. A není to žádná novinka! O této věci se ví už od 20-tých let minulého století, kdy německý laureát Nobelovy ceny, lékař a přední biochemik Dr. Otto Warburg učinil jeden převratný objev.

Zjistil, že obyčejný cukr doslova jako palivo v motoru pohání růst rakoviny. Je proto velmi smutné, když ještě ani dnes, téměř 100 let od uvedeného objevu, současní onkologové nevaříme svých pacientů před nebezpečím cukru a zpracovaných potravin.

Trhá nám srdce, když vidíme, jak na onkologických odděleních nejednou pacientům servírují věci jako jsou bílé pečivo, mléko či dokonce přímo cukrovinky nebo dezerty plné cukru. Dr. Otto Wartburg byl přesvědčen, že ačkoli to není úplně snadné, no každý onkologický pacient by sám dokázal vyhladovět rakovinu na smrt.

Co zjistil Dr. Otto Warburg o cukru a rakovině 

Podle něj je růst zhoubných rakovinných buněk způsobován spalováním glukózy prostřednictvím jejího rozkladu bez použití kyslíku. Tento anaerobní rozklad glukózy je výsledkem recyklační glykolýzy a alkoholové dehydrogenázy pomocí genu Adha.

Jde tedy o přesný opak toho, jak pracují zdravé buňky, které vyrábějí energii z glukózy za pomoci kyslíku v buněčných mitochondriích. Na základě toho Dr. Wartburg došel k závěru, že rakovina je v podstatě mitochondriální dysfunkce, při níž tělo namísto normálního využívání kyslíku, energii tvoří fermentací cukrů.

Proto se domníval, že pokud pacient ze stravy odstraní cukr, rakovina se v těle nevyvine. No a v případě, že už se vyvinula, tak ji tímto způsobem dokážete vyhladovět k smrti.

Jaké potraviny odstranit ze stravy, abyste vyhladověli rakovinu?

O vyřazení cukru ze stravy se však snáze říká, jak prakticky realizuje. Dokážete se totiž vyhnout potravinám, o kterých je zřejmé, že obsahují rafinovaný cukr – jako jsou sladkosti, koláče, sušenky a podobně. Avšak mnohé potraviny obsahující cukr jeho přítomnost na obalu buď vůbec nepřiznají, nebo ho skryjí pod jinými názvy jako jsou kukuřičný či glukózo-fruktózový sirup.

Nejlepším pravidlem je proto vyhýbat se zpracovaným potravinám a polotovarům, do kterých se cukr nejčastěji přidává. Namísto nich upřednostněte nezpracované potraviny.

To znamená následující:

 

  • čerstvou zeleninu a ne konzervovanou
  • čerstvé nezpracované maso a ne masné výrobky
  • žádné sušenky, sušenky, čokolády a jiné sladkosti
  • ovoce jen omezeně a jen takové, které neobsahuje velký podíl cukru
  • žádné mléko a mléčné výrobky kromě přírodních bílých jogurtů, nebo tvarohu při Budwigově protinádorové dietě
  • pečivo jen velmi omezeně, i to jen celozrnné s nízkým glykemickým indexem
  • žádný alkohol – často obsahuje cukr a celkově zatěžuje tělo

Netřeba zapomínat ani na takové věci, jako je salátový dresing z obchodu, který obsahuje velké množství cukru. Připravte si raději doma vlastní z olivového oleje a citronové šťávy. Při rakovině se také doporučuje omezit konzumaci masa, protože na jeho trávení se spotřebuje přílišné množství proteolytických enzymů z pankreatu, které jsou nezbytné pro boj s rakovinou.

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *