Tento článek vypráví příběh muže se slabou srdeční funkcí, který se navzdory lékařům dokázal sám, bez léků a zcela přírodním způsobem vyléčit.
Jediné, co mu na vyléčení jeho nemocného srdce stačilo, byla obyčejná mrkvová šťáva.
Šlo o 82 letého muže, kterému podle jeho lékařů srdce fungovalo už jen na 13%. Užíval různé léky, ty však problém neřešily a vedly pouze k vytvoření závislosti a dalším komplikacím.
Později mu z nich bylo diagnostikováno dokonce selhávání ledvin. Lékaři mu tehdy tvrdili, že pro jeho zdravotní stav už nedokáží nic jiného udělat.
V dané chvíli byl v nejhorší kondici během svého života – neschopný močení, slabý a v silných bolestech.
Po pár dnech v paliativní péči si vyžádal sklenici čerstvé mrkvové šťávy, který mu jeho vnuk ihned i připravil a přinesl.
K překvapení všech, zakrátko po vypití džusu se staříkovi chtělo na malou. Navíc se mu vrátila i mírně chuť k jídlu.
Kromě uvedených změn, po dalších pohárech mrkvové šťávy zaznamenal i nával nové energie, moč se mu začala čistit a jeho tvář nabrala zdravější zbarvení.
Dále se mu výrazně zlepšil i jeho krevní tlak.
Samozřejmě, když se později vrátil do nemocnice, lékaři byli z jeho zlepšeného zdravotního stavu dost překvapení. Netrvalo dlouho a z nemocnice ho úplně propustili.
Dnes je zdravější a vitálnější než kdykoli za posledních pár let.
Mrkev má robustní zdravotní profil. Její konzumace ve formě džusu vám zajistí doporučených 18 až 21 dávek zeleniny týdně, které jsou prosazovány zdravotními úřady.
Podle Amerického ministerstva zemědělství (USDA), má mrkev následující zdravotní účinky:
Většina účinků mrkve na srdce se připisuje její jedinečnému nutričnímu složení. Jde hlavně o následující vitamíny:
Jak uvádí publikace Fyziologie srdce a oběhového systému (Heart and Circulatory Physiology) z roku 2008, dostatečný příjem vitaminu A předchází a léčí onemocnění srdce.
Tato látka brání tvrdnutí a kornatění stěn krevních cév a potlačuje odezvy na stres, které mohou vést k srdečnímu selhání.
Vitamin C
Podle Institutu Linuse Pauling, obsah vitaminu C v mrkvi snižuje riziko rozvoje ischemické choroby srdeční a riziko úmrtí v důsledku jiných srdečních onemocnění.
Jediný pohár mrkvové šťávy dodá tělu až 10% denní doporučené dávky vitamínu C.
Vitamín K
Vitamin K aktivuje v těle substanci Gas6. Jde o látku, která podporuje komunikaci mezi buňkami.
Kromě toho tento vitamín drží pod kontroloutvorbu krevních sraženin, čímž předchází možnému vzniku srdečního infarktu, mozkové příhody a plicní embolie.
Skvely clanek. Jen mi tam schazi navod na mrkvovou stavu.
Z mych mladych let vim, ze pri strouhani mrkve se vypusti take trocha stavy.
Nevlastnim zadny odstavovac. Dekuji za odpoved.