Vylučte tuto složku z vaší stravy a spolehlivě tím zabijete rakovinu

FacebookTwitterGoogle+Email

rakovina-diagnostikaJaké faktory hrají roli při formování, růstu a metastáze rakovinných buněk, je téma, které často dělí vědeckou komunitu na několik táborů. Při nesprávném pochopení mechanismů vzniku rakoviny, není možná ani její účinná léčba.

Diagnostika rakoviny za poslední období zaznamenala výrazné zlepšení, ačkoli některé metody, využívající převážně ionizující záření, jsou značně kontroverzní. Co se však týká léčby rakoviny, tak ta v podstatě přešlapuje na jednom místě.

Cukr identifikován jako počáteční faktor rakoviny

Zatímco Kanadská společnost pro rakovinu jasně prohlásila, že cukr nemá žádný vliv na růst rakovinných buněk, ani jeho urychlování, jiné stejně věrohodné zdroje nesouhlasí a tvrdí přesný opak.

Nedávný výzkum publikovaný v Journal of Clinical Investigation (časopis zabývající se medicínskými objevy v jejich raných stadiích) zveřejnil výsledky experimentu, které dokazují, že vědci bojující proti cukru měli po celou dobu pravdu.

Takzvaný Warburg efekt popisuje, jak si většina rakovinných buněk získává energii v kyselém prostředí z anaerobní glykolýzy, což znamená, že dokáží zpracovat cukr formou kvašení bez přítomnosti kyslíku.

Normálně tkáň vykazuje velmi nízké glykolytické hodnoty, přibližně 200 krát nižší než rychle rostoucí rakovinné buňky.

Tento proces je pojmenován po Ottovi Warburgerovi, který jako první tvrdil, že taková změna v metabolismu může být stavebním kamenem pro vznik rakoviny. I přesto, že Warburgova teorie získala v době své publikace mnoho pozornosti a dokonce přinesla svému autorovi i Nobelovu cenu, byla později potlačena do pozadí.

Proč cukr podporuje růst rakovinných buněk

Většina současné literatury vidí změny v aerobní glykolýze spíše jako výsledek rakoviny, ne její příčinu. Nejnovější výzkumy se však vracejí zpět k Warburgově teorii.

Yasuhito Onodera a jeho kolegové potvrdili, že zvýšený příjem cukru podporuje rozvoj rakoviny a onkogenetiku.

Výzkumný tým, poukázal na to, že zvýšená aktivace glykolýzy způsobuje přehnanou reakci GLUT 3 (přenos molekul glukózy typu 3) v nezhoubných mateřských buňkách. Toto tvrzení vedlo k zahájení již známých aktivit signalizující onkogenetiku.

Pokud zhoubné nádorové buňky dostanou méně glukózy, podpoří to vznik organizovaných struktur a nebudou růst tak rychle, čímž se potlačuje onkogenický rozvoj.

Jinými slovy, pokud by buňky neměly přísun cukru, rakovinné buňky by začaly měnit svou strukturu z rakovinové na předrakovinné. Vrátily by se tedy do stavu, kdy v nich ještě rakovina nevypukla.

Vědci použili 3D model, aby dokázali, že zvýšená hladina cukru rozhoduje o tom, zda buňky rakoviny prsu vytvoří zhoubné nebo nezhoubné kolonie.

Tyto nové vědecké objevy zvyšují důvěryhodnost těch teorií, které jsou postaveny na tom, že správnou stravou se opravdu dá proti rakovině bojovat.

Zjistilo se, že ketogenní dieta, ve které se cukry a sacharidy dostávají na téměř nulové hodnoty a důraz se klade na zdravé tuky a proteiny, je velmi účinná při léčbě nejagresivnějších typů rakoviny. Medicína významný objev odmítla, ale jeho zjištění skrytě používala.

I přesto, že úloha cukru při vzniku rakoviny byla v minulosti zpochybněna a do léčby se tento poznatek nedostal, Warburgovy objevy se využívaly v diagnostice rakoviny.

PET snímky používají radioaktivní označenou glukózu, na to, aby se daly odhalit nádorové buňky „toužící“ po cukru. Rovněž, Evropský lékaři používají SCMT (Systemic Cancer multistep Therapy – vícekroková terapie), která zahrnuje podávání glukózových injekcí pacientům, aby se zvýšila hladina glukózy v krvi.

Takto se zajistí to, že nádor roste rychleji, díky čemuž je jednodušší na něj přímo aplikovat chemoterapii a radiaci.

Ponaučení

Průměrný Američan zkonzumuje ročně přibližně 72 kilogramů cukru. Tato hodnota zahrnuje samozřejmě i „skryté cukry“ v těstovinách, chlebu či jiných jídlech.

Rakovina je komplexní jev a existuje mnoho faktorů přispívajících k jejímu vzniku. Pokud však máte obavy z rakoviny, redukce cukrů a jednoduchých sacharidů může být docela správným krokem.


VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.govwww.cancer.cawww.ncbi.nlm.nih.gov

KAM DÁL 

Mohlo by se vám líbit...

AlternativníMagazín.cz na Facebooku

error: Content is protected !!