Potvrzeno výzkumníky: Med se zázvorem ničí super-bakterie lépe než antibiotika

Bakterie se už přetransformovaly do odolných super-bakterií, vůči nimž jsou farmaceutické společnosti bezmocné.

Ale!

Skupinka výzkumníků jisté Etiopské zdravotnické vysoké školy potvrdila, že není vůbec potřeba obracet se na velké farmaceutické společnosti s očekáváním, že nám pomohou bojovat proti onemocněním, které vlastně samy způsobily.

Kombinace extraktu ze zázvoru s medem brání rozvoji takových typů super-bakterií, jakými jsou MRSA, E-coli či bakterie způsobující zánět plic.

MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus), Escherichia coli a Klebsiella pneumoniae nejsou všechny bakterie, které získávají rezistenci, ale jsou z těch nejnebezpečnějších.

Test medu, zázvoru a 3 silných antibiotik

Skupina výzkumníků srovnávala Etiopskou medovo-zázvorovou kombinaci a tři různé typy antibiotik. Z hlediska zahubení bakterií byla přírodní kombinace jednoznačným vítězem. (Výzkumníci testovali i zázvorový roztok).

V abstraktu jejich studie uvádějí, že v závěru se ukázalo, že má směs medu a extraktu ze zázvoru potenciál fungovat jako levnější zdroj antibakteriálních složek. Platí to zvláště v případě výskytu bakterií rezistentních na antibiotika.

Ve studii byly super-bakterie vystaveny uvedenému “odvaru”. Vývoj každé z nich se sledoval po dobu 20-24 hodin. Vědci pak na bakteriích testovali ta nejsilnější antibiotika, které se ve farmaceutickém průmyslu vyrábějí: meticilin, amoxicilin a penicilin.

Vytvořili 5 typů testů pro léčbu každého ze zmíněných typů bakterií:

  • Staphylococcus aureus (MRSA a non-MRSA)
  • Escherichia coli (dva různé kmeny)
  • Klebsiella pneumoniae

Medovo-zázvorová směs se ukázala být při zabraňování růstu a rozvoje těchto bakterií účinnější, než kterékoli z antibiotik. Amoxicilin byl jediným antibiotikem, u kterého se výsledky nejvíce přiblížil těm, které přinesla přírodní směs.

Dvojice med a zázvor, dosáhla na škále měření schopnosti bránit rozvoji super-bakterií v rozpětí 19-30, průměrnou hodnotu 25,62. To přesáhlo všechny farmaceutické způsoby léčby.

Další výhody medu a zázvoru

Zázvorový extrakt si nevyžadoval žádný komplexní proces zpracování. Výzkumníci nechali vysušit pár plátků kořenového zázvoru při teplotě 37 stupňů Celsia za 24 hodin.Tyto kousky se později rozdrtili a rozmíchali s lihem, jehož výsledkem byl 50% roztok. Tento roztok se pak rozmíchal se stejným množstvím medu.

Vodný roztok ze zázvoru neměl na bakterie účinek. Ukázalo se, že právě alkohol má schopnost extrahovat ze zázvoru ty látky, které působí jako silné antibiotikum.

Výběr je samozřejmě na vás.

Můžete pokračovat v užívání života ohrožujících antibiotik, které ničí vaši přirozenou imunitu. Nebo přesedlat na tuto medovo-zázvorovou kombinaci, která podpoří vaše zdraví. Pro mě osobně je rozhodnutí velmi jednoduché.


Zdroje: Honey & Ginger Kill Superbugs Better Than Pharmaceutical Meds

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Počet komentářů: 3

  1. Roman napsal:

    A to jako s tím zázračným lihovým roztokem udělám co? Pokud budu mít stafylokokovou infekci v plicích nebo v uchu nebo bůhvíkde, jak mi asi tak pomůže líh se zázvorem v žaludku? 😀 To co zabíjí buňky v té laboratorní misce není ani tak ten zázvor a med, jako ten líh, který, jak je známo, se běžně používá k dezinfekci, protože zabíjí všechno. Problém léčiv není až tak v tom, čím bakterie zabít, ale jak to léčivo dostat do míst, kde je potřeba, a přitom pokud možno zároveň nezabít toho člověka. Ano existuje výzkum (http://iai.asm.org/content/82/4/1402.full), který na myších zjistil, že akutní intoxikace alkoholem brzdí rozvoj MRSA. Protože když se dobře opijeme, tak ten alkohol se opravdu dostane skoro do všech tkáních a tam může vesele poškozovat vše, co mu přijde do cesty. Ale být neustále “v lihu” asi nebude ta správná léčba, že?

    • Roman napsal:

      Aha, oprava, přehlédl jsem se v citovaném článku – naopak, alkohol infekci MRSA zhoršuje, protože snižuje schopnost plic vypuzovat bakterie ven. Takže ani být v lihu nepomůže.

  2. Věra napsal:

    proč se do lihu nemůže dát přímo čerstvý kořen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *