Jak pohodlně oloupat vejce natvrdo během pár vtěřin

FacebookTwitterGoogle+Email

vejce_loupaniKaždá domácí hospodyně má svou vlastní metodu, jak oloupat vajíčko. Nejběžnějším způsobem je poklepal a popraskat skořápku, která se následně po kouskách oloupe. 

Poté, co si podíváte tento návod, uvedenému způsobu zřejmě nadobro odzvoní.

Nejčastější problém při loupání

Po oloupání vám na vajíčku často zůstane buď popraskaný bílek nebo kousky skořápky stále přilepená na něm.

Pokud vajíčko neuvaříte správně, například když je žloutek stále ještě měkké, může to být doslova noční můra. Bez poškození bílku se prostě nedaří oddělit malé kousíčky silně držící skořápky.

Určitě proto vyzkoušejte následující způsob. Je nejen rychlý, ale i náramně jednoduchý.

Inovativní způsob loupání vajíčka

Jak tedy na to?

Jednoduše vezměte dostatečně malý skleněný pohár, abyste jej pohodlně dokázali držet palcem na jedné straně a prsty natěsno uzavřít otvor na straně druhé.

Samozřejmě, pohár musí být dostatečně velký, aby se vám do něj vajíčko celé vešlo.

Vložte tedy vajíčko do sklenice a dolijte přibližně do 2,5 až 3 cm výšky vodu.

Zakryjte otvor prsty, dno sklenice zachyťte palcem a pořádně nim zatřeste tak, jako na následujícím videu:

Tak co? Podařilo se?

Napište nám své zkušenosti do komentářů!


VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroj: How to Peel A Hard Boiled Egg In Seconds

KAM DÁL 

Mohlo by se vám líbit...

AlternativníMagazín.cz na Facebooku

error: Content is protected !!