Dr. Leonard Coldwell: Každá rakovina se dá vyléčit za pár týdnů. Zde je jak

FacebookTwitterGoogle+Email

dr-coldwellZdraví a nemoc lidského těla závisí na chemické a biologické rovnováze. Tu pro všechny tělesné funkce zajišťují regulační mechanismy. Když jsou však tyto mechanismy narušeny, tělesná rovnováha se začíná narušovat a my se blížíme směrem k nemoci.

Naštěstí existují signály, kterými je možné tento posun zaznamenat. Jedná se hlavně o ukazatele acidobazické rovnováhy, tedy jinými slovy kyselost nebo zásaditost nejen naší krve, ale všech ostatních tělesných tekutin a orgánů.

Šance úspěchu každé léčby je mnohem vyšší tehdy, když se tělo dokáže volně zbavovat kyselin.

Rovnováha pH v krvi a ostatních částech těla

Rovnováha mezi zásaditostí a kyselostí je pro naše zdraví extrémně důležitá. Neexistuje v těle žádná buňka, které by se to netýkalo, a která by nemohla být poškozena zvýšenou kyselostí.

Naše tělo má samoregulační systém, který udržuje pH krve ve velmi úzkém pásmu kolem hodnoty 7,4. Jakýkoliv výraznější výkyv od této normy by znamenal v podstatě rychlou smrt.

To však platí pouze pro krev. V ostatních tělesných tekutinách a orgánech nemá tělo tak silné a rychlé mechanismy na udržování optimálního pH.

Potom se stává, že náš nezdravý životní styl a špatná strava zvyšují překyselení v těchto „periferních“ částech těla.

Nejmarkantnějším příkladem je především hromadění kyseliny močové v kloubech, která tam krystalizuje a následně vyvolává onemocnění známé pod jménem dna.

Ta se vyznačuje hlavně prudkými bolestmi. Jde však již o projevy chronického poškození, které s sebou přináší několik zdravotních problémů.

Podle výzkumu, nedokáže rakovina vzniknout a šířit se v alkalickém prostředí tak dobře, jako v prostředí kyselém.

 Jak udržet správné pH těla

Hodnota pH 7,0 představuje neutrální prostředí. Naše těla jsou ale mírně zásaditá, s hodnotou kolem 7,4. K udržení této hodnoty, abychom se vyhýbali onemocněním, se doporučuje konzumovat přibližně 75 % takzvaných „zásaditých“ potravin a 25 % potravin „kyselých“.

Předešlá označení potravin však nelze brát doslovně. Nejedná se totiž o chuť daných potravin, ale o to, jakou stopu v organismu zanechávají.

Tak například citron je kyselé ovoce, ale v těle působí zásaditě, proto se řadí mezi „zásadité“ potraviny. Pro dosažení uvedeného poměru je proto extrémně důležité znát, jaký vliv na tělo mají různé potraviny.

No a tomu pak přizpůsobit i to, co nakupujete a pomoci tak tělu obnovit rovnováhu kyselin a zásad.

Co může v těle způsobovat překyselení?

Překyselení v těle nezpůsobují jen určité druhy potravin, ale i jejich množství a několik dalších faktorů. Dávat pozor byste si měli hlavně na následující věci:

  • konzumaci přílišného množství masa
  • znečištění z prostředí
  • kyselé deště, které potlačují minerály v půdě a tím ovlivňují i jinak zásadité potraviny
  • zpracování a vaření jídla
  • dostatečný příjem tekutin
  • alkohol, kouření
  • stres, nedostatek pohybu
  • externí faktory vedoucí k úbytku minerálů v těle (například horečka nebo nadměrné pocení)
  • užívání léků, hlavně salicylátů, které jsou součástí analgetik

Nejdůležitější interní faktory, které vedou organismus směrem k překyselení, jsou:

  • špatná strava, její rychlé polykání a mnoho spolknutého vzduchu
  • nadýmání, plynatost střev
  • chronické problémy s ledvinami
  • cukrovka
  • infekce a horečky
  • celkový, ale i lokální nedostatek kyslíku
  • nerovnovážný kardiovaskulární systém

V případě, že dojde k narušení acidobazické rovnováhy v těle, může následovat rozvoj nějakého onemocnění.

banner square

Nejčastěji se tato nerovnováha projeví takto:

  • problémy s motorickým systémem – bolesti zad, osteoporóza, revma
  • onemocnění trávicího traktu – gastritida, záněty střev, křeče, narušená střevní mikroflóra
  • chronická únava, malátnost, nedostatek energie
  • deprese, nadměrná nervozita
  • onemocnění srdce a oběhového systému, nízký krevní tlak, arytmie
  • bolesti hlavy, migrény
  • zubní kaz, paradentóza
  • problémy s ledvinami
  • dna
  • snížení vytrvalosti a ztuhlost svalů
  • nízký práh bolesti – intolerance bolesti

Co dělat v případě vzniku překyselení?

V první řadě byste se měli snažit překyselení urychleně neutralizovat. Cukr během svého trávení spotřebovává vápník. Proto lidé, kteří konzumují hodně sladkostí, trpí často nedostatkem vápníku.

Přebytek kyselin nutí tělo používat na jejich neutralizaci ze svých zásob minerály jako vápník, hořčík, draslík, železo, zinek a další.

Největší zásoby vápníku jsou v kostech a zubech. Většinu zubních kazů nemá na svědomí ani tak špatná zubní hygiena (samozřejmě i ta má svůj podíl), ale právě překyselení těla odčerpávající ze zubů vápník.

Naše trávení je složitý systém sestávající ze série chemických reakcí, v nichž hrají kyseliny důležitou roli. Ta je však omezena na žaludek. Po strávení jídla se tyto kyseliny dále ve střevě neutralizují trávicími šťávami z pankreatu.

Tento proces však může být narušen například špatným strávením jídla v žaludku, když to dále ve střevech kvasí a neustále vytváří další kyseliny.

Nebo tím, že není dostatek trávicích šťáv na zneutralizování veškerého obsahu žaludku. Obsah střev by už neměl být kyselý, ale mít neutrální pH. Pokud tomu tak není, je to problém.

Řešení je jednoduché:

Měli byste snížit příjem „kyselých“ potravin a zvýšit podíl „zásaditých“. Pomůže i pití alkalické vody vyrobené za pomoci ionizace. Pokud již ne alkalické, tak je třeba pít dostatek alespoň běžné čisté vody.

Také je důležité dobré trávení žaludku, které narušuje například užívání antacidu při pálení žáhy.

Vhodné je také podpořit činnost slinivky. Můžete si nechat udělat laboratorní analýzu, která zjistí, na které potraviny jste alergičtí a ani o tom nemusíte vědět (alergie se ne vždy musí výrazně projevovat).

Dále pomůže zvýšená fyzická aktivita podporující dobré prokysličení těla. Výbornými prostředky jsou i meditace. Doporučuje se také pravidelné chození na masáže nebo detox v sauně.

S takovým přístupem si udržíme vysokou úroveň energie a vyhneme se mnohým zdravotním potížím. Pocítíme svěžest a stres bude pro nás neznámým pojmem.

No a samozřejmě, rakovina nebude mít žádnou šanci.

Na závěr doporučujeme prohlédnout si video:

V tomto videu Dr. Leonard Coldwell vysvětluje tyto věci a jako dodržování uvedených zásad dokáže vyléčit rakovinu doslova během několika týdnů. Video je v angličtině. Pokud neumíte anglicky, nevadí – všechny důležité věci jsou uvedeny v tomto článku.


KAŽDÝ DEN NOVÝ ČLÁNEK NA FACEBOOKU.

Zdroj: Dr. Leonard Coldwell: Every Cancer Can Be Cured in a Few Weeks!

KAM DÁL 

Mohlo by se vám líbit...

AlternativníMagazín.cz na Facebooku

error: Content is protected !!