8 nemocí, které léčí 1 lžíce jablečného octa během 60 dnů

FacebookTwitterGoogle+Email

jablecny ocet_60 dniTéměř každý z nás má doma ať už jablečný nebo běžný ocet. Jedná se o nejen přísadu do jídel, ale také o jeden z nejlepších přírodních léčebných prostředků, které máme k dispozici. A věnujeme se mu poměrně často. Protože si to opravdu zaslouží.

Jablečný ocet je cennější než obyčejný, protože obsahuje látky, které dokáží léčit velké množství nemocí a zdravotních problémů.

Pomáhá například s běžnými příznaky chřipky a nachlazení, působí proti škytavce, napomáhá hubnutí a předchází dokonce i onemocněním srdce.

To je však jen začátek. Pokud začnete pravidelně konzumovat 1 lžíci jablečného octa zředěného ve sklenici vody denně, během 60 dní se to na vašem těle projeví následovně:

1. Působí jako silný antioxidant

Jablečný ocet má vysoký obsah antioxidantů, včetně kyseliny Gálové, katechinů či kyseliny chlorogenové. Tyto látky působí jako omlazující a zlepšují mnohé tělesné funkce.

2. Zdravý cholesterol

Jablečný ocet udržuje zdravé úrovně krevního cholesterolu.

Kromě toho odstraňuje hlavní příčiny vysoké hladiny špatného LDL cholesterolu a triglyceridů. Tím předchází poškození cév, tepen a oxidačnímu stresu.

Užívání 2 polévkových lžic denně dokáže ještě více posílit zdraví srdce v případě jeho nemoci.

3. Zdravá úroveň krevního cukru

Podle mnohých studií má jablečný ocet silné antiglykemické účinky, které regulují hladinu cukru v krvi. Konkrétně dochází k tomu, že brzdí trávení škrobu, čímž brání prudkému nárůstu hladin krevního cukru.

4. Potlačuje pálení žáhy a žaludeční reflux

Navzdory všeobecnému přesvědčení, že pálení žáhy je způsobeno nadbytkem žaludečních kyselin, ve skutečnosti je jeho příčinou přesný opak, čili nízká tvorba kyseliny v žaludku.

Když vypijete 1 polévkovou lžíci jablečného octa zředěného ve sklenici vody, zvýšíte koncentraci kyseliny v žaludku a zmírníte příznaky pálení žáhy a refluxu.

5. Zlepšení absorpce živin ve střevech

Kyselinový obsah jablečného octa podporuje vstřebávání důležitých minerálů z jídla ve střevech. Měli byste si ho proto přidávat do salátových dresinků, polévek a dalších jídel. Výrazně tím zlepšete využití živin z mnoha potravin.

6. Hubnutí

Kyselina octová z jablečného octa je extrémně přínosná pro ty, kteří se snaží zhubnout, ale příliš se jim nedaří. Tato látka urychluje metabolismus, snižuje zadržování vody v těle a také potlačuje chuť k jídlu.

7. Candida

Studie potvrdily, že candidová infekce dokáže být úspěšně odstraněna konzumací jediné polévkové lžíce jablečného octa denně po dobu dvou měsíců.

Za tento účinek vděčí jablečný ocet svým silným proti kvasinkám a antimykotickým vlastnostem.

8. Ucpané nosní dutiny

Jablečný ocet zprůchodňuje dýchání tím, že rozpouští hleny v nosních dutinách a urychluje jejich vyloučení ven z těla. Kromě toho má i silné antibakteriální účinky, proto je výborný při léčbě všech druhů bakteriálních infekcí.

Závěr

  • Na závěr bychom vám chtěli dát pár tipů pro koupi a konzumaci jablečného octa.
  • Pro nejlepší účinky upřednostněte takový, který je vyroben přírodním kvašením, je nepasterizovaný a nefiltrovaný.
  • Při konzumaci ho vždy zřeďte s vodou, protože sám o sobě je velmi silnou kyselinou.
  • Na ochucení a zmírnění kyselé chuti do něj můžete přidat i trochu medu.
  • Také se snažte ho rychle vypít a nedržet ho v ústech, abyste si nepoškodili zubní sklovinu.

Zdroj: 1 TBSP. OF APPLE CIDER VINEGAR FOR 60 DAYS CAN ELIMINATE THESE COMMON HEALTH PROBLEMS

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT 

Mohlo by se vám líbit...

AlternativníMagazín.cz na Facebooku

error: Content is protected !!