12 zdravotních účinků bramborové šťávy. Co zjistila britská studie?


Britští vědci označili produkt nejbohatší na vitamíny. A je to úžasné! Staly se jím (vzhledem ke spotřebovanému množství v gastronomii) brambory, které mnozí současné odborníci posuzovali za jednu z nejškodlivějších potravin.

Rozsáhlé studie vedly k těmto závěrům:

  • Brambory jsou mnohem užitečnější než zelí, banány nebo ořechy, které jsou usilovně propagovány protagonisty zdravých životních stylů.
  • Pravidelná konzumace brambor (zejména ve vařené formě) normalizuje mnoho funkcí organismu. Nejužitečnější jsou brambory ve slupce.
  • Obsahují 5 krát více vlákniny než banán, obrovské množství vitaminu C a také důležitý prvek selen, kterého je v bramborách více, než v ořeších a semínkách.
  • Obecně lze brambory charakterizovat jako komplex vitamínů a stopových prvků v kombinaci pro člověka nejvyváženější.

Zdravotní účinky bramborové šťávy

1. Bramborová šťáva je vynikající protizánětlivý nápoj. Velmi dobře funguje při artritidě a u mnoha dalších forem zánětlivých bolestí, zejména však bolestí kloubů a bolestí zad. Bramborová šťáva zvýší krevní oběh ve všech částech vašeho těla.

2. Bramborová šťáva je zásaditá a zabraňuje nemocem jako jsou kardiovaskulární choroby.


3. Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné- pomáhá uklidnit kůži.

4. Bramborová šťáva sama osobě nemá skoro žádnou chuť a tak ji můžete namíchat s jinými šťávami, například ideální je mrkvová. Pokud musíte sladit můžete přidat například trochu medu.

5. Bramborová šťáva také odplavuje z těla kyselinu močovou.

6. Bramborová šťáva snižuje také hladinu cholesterolu – obecně zlepšuje váš zdravotní stav.

7. Bramborová šťáva je také levná varianta pro detoxikaci vašeho těla. Bramborová šťáva se používala v Japonsku a na dalších místech na světě k léčbě hepatitidy a tato léčba měla dobré výsledky.

8. Bramborová šťáva je také dobrá při onemocnění ledvin. Bramborová šťáva je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.

9. Bramborová šťáva také zabraňuje tvorbě vápenatých kamenů v močových cestách.

10. Bramborová šťáva je také vhodná jako podpůrný prostředek k léčbě nádorů a rakoviny – červené a fialové brambory obsahují velké množství antokyanů a ten zastavuje růst rakovinných buněk.

11. Bramborová šťáva je alkalická a tak je ideální pro zklidnění trávícího traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle. Také je vynikající při hojení podrážděných střev a také pomáhá při hojení žaludečních vředů. Je to zázračný produkt pro gastrointestinální trakt.

12. Bramborová šťáva je plná vitamínů A, C,B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny, a bílkoviny!

Vždy používejte zralé brambory, bez černých skvrn, bez zelených ploch – tyto oblasti obsahují toxiny – ujistěte se, že všechny tyto plochy byli odstraněny před odšťavňováním. Můžete do bramborových šťáv přidávat jiné jako například mrkvovou šťávu a nebo dokonce i bylinky jako je kopřiva, šalvěj.

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *