10 potravin z Číny, které jsou plné plastů, pesticidů a chemických látek způsobujících rakovinu

noodlesČína je dobře známá pro svou vynikající kuchyni i specifickou chuť. Čínské restaurace jsou rozesety po celém světě a pomalu se tak vytváří kult čínské kuchyně.

Nicméně v poslední době existují zvěsti o nedostatku norem u čínských výrobků a lidé nechápou, proč se brojí za zastavení importu čínských potravin.

Dalším faktem, kterým je Čína známá, jsou její falešné a zároveň výhodné výrobky, které se prodávají po celém světě prostřednictvím Amazonu, eBay, Aliexpress a mnoha dalších online webových stránek.

Ovšem tyto produkty jsou právě velmi levné a postrádají kvalitu. Jejich tajemstvím je však zejména to, že obsahují zakázané jedovaté látky.

Nyní vám nabízíme seznam deseti nelegálních potravinových výrobků z Číny a doporučujeme vám promyslet si dvakrát, než se rozhodnete je nakoupit.

Nemáte totiž ani tušení, co mohou obsahovat takové produkty odněkud z druhé strany oceánu.

1. Falešná vejce

Některé čínské webové stránky přicházejí s instruktážními videy s tím, jak vydělat 70 dolarů denně výrobou a prodejem falešných vajec. Chemické látky, které tento recept požaduje, jsou: kyselina alginová, draselný kamenec, želatina, chlorid vápenatý, voda a umělé barvivo.
Vaječné skořápky jsou pak vyrobeny z uhličitanu vápenatého. Konzumace takových „vajec“ může způsobit ztrátu paměti a demenci. Ukázku takových vajec můžete shlédnout ZDE.

2. Dětská výživa

V roce 2004 bylo obviněno 47 osob z produkce falešné instantní dětské výživy, která vedla k smrti desítek čínských dětí. Tento jed byl bez jakýchkoli živin, obsahoval křídu a u dětí způsoboval zvětšování hlavy a degradaci tělíčka.

3. Tilapia

U nás oblíbená, cenově dostupná ryba, přivážená právě z Číny. Tento druh ryb patří k nejhorším, nejtoxičtějším a nejnezdravějším rybám na světě. Jsou to totiž de facto „popelnice“, které spořádají cokoli, čím je „hospodáři“ krmí. Navíc žijí v odpadních vodách, takže o „kvalitě“ jejich masa není pochyb.

Tilapie je to nejhorší, co si můžete pořídit nejen na sváteční stůl a Číňané jsou si „kvality“ svých vod dobře vědomi, proto jejich děti nekonzumují dokonce ani místní mořské plody. Bohužel více než 80% Tilapií v USA pochází právě z Číny…

4. Čínská jablečná šťáva

Přibližně 50 % jablečné šťávy prodávané ve Spojených státech, pochází z Číny. Čína je totiž největším výrobcem pesticidů na světě a pozadu není ani z aplikací jiných chemikálií do potravin.

banner squareRozhodně se tak vyhněte „jablečné šťávě“, která je navíc příliš bohatá na cukry.  Jak jednoduše odstranit pesticidy z ovoce a zeleniny naleznete v tomto našem článku.

5. Bláto jako černý pepř

Jistí prodejci z čínských provincií prodávají místní bláto jako „kvalitní“ černý pepř. Bílý pepř je zase v Číně vyráběn převážně z mouky. Reakce „výrobců“ na medializaci skutečného obsahu těchto produktů bylo vyjádření, že tato kombinace „aspoň nebude zabíjet lidi“.

6. Kuřecí maso

V roce 2013 schválilo americké ministerstvo zemědělství prodej čínského kuřecího masa v Americe. Mnoho odborníků v oblasti bezpečnosti potravin však oprávněně pochybuje o jeho zdravotní nezávadnosti, jelikož právě Čína je země, kde se ptačí chřipka běžně přenáší potravou.

Kromě toho je Čína největším producentem pesticidů, než jakákoli jiná země na světě, a znečišťuje tak zejména masové produkty.

7. Falešné sladké bramborové nudle

V Číně se za rok vyrobí i 5,5 tun falešných nudlí. V roce 2011 si lidé začali stěžovat, že to, co se vydává pod sladkými bramborovými nudlemi, chutná ve skutečnosti naprosto jinak. Studie ukázaly, že nudle jsou ve skutečnosti složeny z kukuřice a že jsou obarveny průmyslovou barvou!

8. Zaměňování hovězího masa za vepřové

Vzhledem k cenově dostupných produktů z Číny, se není třeba divit, obelhávání zákazníků. Levnou pracovní sílu musí podpořit i levný materiál. Čili vepřové vydáváme za hovězí, případně alespoň kombinujeme všechny druhy masa.

Dokonce existuje i jistý „hovězí extrakt“, který dodá hovězí chuť třeba i kuřeti. Postačí cca devadesátiminutová „marináda“, která vám pak po pozření takto zneužitého masa přivodí otravu, deformity, dokonce i rakovinu…

9. Čínský česnek

Američtí vědci také zjistili, že čínský česnek, který běžně koupíme na trhu, je ve skutečnosti zkažený a zamořený chemikáliemi. Díky tomu má tento produkt jistou pachuť. Až 31% česneku na pultech amerických marketů je z Číny…

10. Zelený hrách

Falešný hrách byl objeven v roce 2005 a je docela možné, že se produkuje ještě dnes. Jedná se o produkt, vytvořený ze sojových bobů, zeleného barviva a pyrosiřičitanu sodného (chemická látka, která se používá jako bělidlo a konzervační prostředek).

Toto barvivo je přísně zakázáno, protože vyvolává rakovinu a inhibuje přirozenou schopnost těla absorbovat vápník. Během vaření této „zeleniny“ docházelo k obarvení vody na zeleno.

Závěr

Nakonec nejhorší potraviny, které můžete na naší planetě konzumovat, jak sami vidíte, jsou z Číny. Čína je největším producentem pesticidů a je také nejvíce znečištěnou oblastí na celém světě (ať už jde o vodu či vzduch). O důvod víc, proč nakupovat přímo u zemědělců podnikajících v naší dotčené zemi.

Každý organismus se totiž nejlépe vypořádá s produkty, vypěstovanými či chovanými v našem dotyčném prostředí a klimatu.

Související


Zdroj: 10 FOODS MADE IN CHINA YOU MUST AVOID (FILLED WITH PLASTIC, PESTICIDES AND CANCER CAUSING CHEMICALS)

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading...

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *